blog | werkgroep caraïbische letteren

Theatermaker in drugszaak vrijgelaten

Theaterman Humphrey van H. die was aangehouden in een onderzoek naar een drugszaak, is in vrijheid gesteld. De rechter-commissaris heeft het verzoek van zijn advocaat Hedley Derby gehonoreerd en heeft de inverzekeringstelling van de verdachte onrechtmatig verklaard.

Humphrey van H. ontving evenals zijn buurvrouw een pakket uit Nederland. De verzender van de pakketten is een kennis van beide buren. De buurvrouw kende de verzender eerder en via haar leerde Humphrey van H. die persoon kennen. Zij ontvingen het bericht dat de man een pakket afzonderlijk voor hen had gestuurd. Zij zijn samen geweest om te ontvangen. In zijn pakket is geen verboden spul aangetroffen, maar in die van de buurvrouw was er drugs.

De buurvrouw heeft verklaard dat zij samen met Humphrey van H. was gegaan om de doos afzonderlijk te ontvangen. De theatermaker werd op basis van die verklaring aangehouden. Bij de toetsing van de inverzekeringstelling werd die door de rc rechtmatig getoetst en alsook verlengd.
Derby heeft een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering gedeponeerd. Hij heeft gezegd dat er geen reden was de verdachte langer aan te houden.

[van Starnieuws, 5 april 2022]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter