blog | werkgroep caraïbische letteren

Theaterfoto’s Jean van Lingen op Aruba & Curaçao

Fotograaf van het multiculturele theater

Het TIN presenteert i.s.m. het MC Theater een fototentoonstelling met werk van Jean van Lingen. Van Lingen fotografeert sinds 1984 het multiculturele theater in Amsterdam. De tentoonstelling gaat deze zomer op reis naar Aruba & Curaçao en bezoekt de eilanden in het kader van de tournee van de voorstelling Claus! van Julius Leeft (regie John Leerdam).

Van Lingen brengt het multiculturele theater in Amsterdam sinds 1984 in beeld en werkte voor theaterpioniers als Rufus Collins en Henk Tjon (De Nieuw Amsterdam), Felix de Rooij, Norman de Palm en later John Leerdam (Cosmic theater), David Greaves en Nita Liem (Jongerentheater Nultwintig en later Don’t Hit Mama).

Jean van Lingen (1954, Frankrijk) begon na een studie sociologie/antropologie begin jaren ’80 als fotograaf in de Amsterdamse jazzscene. Zijn eerste foto’s verschenen in dagbladen als de Volkskrant, Het Parool en De Waarheid.

Een selectie van zijn werk (samengesteld door Jean van Lingen i.s.m. MC en Theater Instituut Nederland) was t/m 19 december te zien in het MC Theater. Deze tentoonstelling is de eerste in een reeks fototentoonstellingen die het TIN tot eind 2011 organiseert.

Aruba

De tentoonstelling is eerst te zien op Aruba en opent op 12 juli. Jean van Lingen en Henk Scholten (directeur TIN) zijn aanwezig bij de opening.

Cas di Cultura
Te zien van 12 t/m 20 juli
Openingstijden 8:30 – 16:00 uur en als er voorstellingen zijn

Curaçao

De tentoonstelling opent op Curaçao op 22 juli in de middag. Jean van Lingen en Henk Scholten (directeur TIN) zijn aanwezig bij de opening.

Galerie Mon Art
Te zien van 22 t/m 30 juli
Openingstijden 9:00 -19:00 uur

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter