blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Theaterconcert ter ere van zanger Kankantrie

door Steven Seedo

PARAMARIBO – Carlo Dundas, de overleden zanger en componist van de grote hit ‘Kankantrie’, wordt op 14 november geëerd met een concert in Theater Zuidplein in Rotterdam, Nederland.

Carlo Dundas. Foto: TRC Promotion

“Dit theaterconcert is een muzikaal eerbetoon aan Carlo Dundas door familie en muziekvrienden voor zijn bijdrage aan de Surinaamse muziek”, vertelt organisator Richardo Tuinfort van TRC Promotion aan de Ware Tijd.

Op 14 november zou Dundas tachtig jaar zijn geworden. Astrid Cairo, Edje Rust, Harold Bierviet, John Oldenstam, Maureen Fernandes, Oscar Harris en zoon Tjark Dundas zullen zijn liederen zingen tijdens de tribute in Theater Zuidplein.

Carlo Dundas heeft meer dan honderd composities op zijn naam staan, waarvan ‘Kankantrie’ de grootste is. Hij begon zijn muzikale loopbaan begin jaren vijftig toen in Suriname latinmuziek ontzettend populair was.

Zijn voorliefde voor de conga en bongo is duidelijk terug te horen in zijn muziek. Eindjaren vijftig stapte Dundas over op zang en gitaar; hij zong in verschillende muziekgroepen, waaronder de toen populaire Sentimental.

TRC Promotion is bekend van ‘Lieve Hugo, A Poku Tori’, een muzikaal eerbetoon aan Hugo Uiterloo.

[uit de Ware Tijd, 03/11/2019]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter