blog | werkgroep caraïbische letteren

Theaterbewerking Shantie Singhs De kier

Corona kan ook wat moois bewerkstelligen. Een tournee van Shantie Singh met haar nieuwe roman De kier ging niet door, maar nu kan het publiek wel meekijken met een theaterbewerking van har roman. De auteur schrijft:

Beste allen,

Een half jaar geleden verscheen mijn 2de roman De Kier. Een Rotterdams epos over stille heldinnen in de grote stad en een ode aan sterke vrouwen en overlevers. En bovenal een pleidooi voor liefde en vrijheid. De Kier heeft al een hele reis afgelegd. En velen van jullie hebben dit met mij beleefd in mijn vlog. Het allermooist tot nu toe zijn voor mij de reacties van de lezers. Hoe velen van jullie herkenning vonden in het verhaal, of juist kracht putte uit de karakters of voor het eerst kennismaakten met de stille heldinnen Uma, Asha, Soni en Rosi. Door deze roman heb ik zoveel verhalen van nog meer sterke vrouwen mogen horen. Daar ben ik heel dankbaar voor.

En nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in deze reis: Ik nodig jullie graag uit om Internationale Vrouwendag samen te vieren met De Kier op zaterdagmiddag 6 maart!

Het Nationale Theater heeft speciaal voor de Haagse Vrouwendagen en voor Internationale Vrouwendag een bewerking gemaakt van mijn roman. Het resultaat hiervan is aanstaande zaterdagmiddag te bewonderen tijdens een livestream event van 16.00 tot 17.15 uur via deze website.

Op zaterdagmiddag is de livestream te bekijken via de website van HNT. Een kaart reserveren is niet nodig. Dit is het Haagse ‘cadeau’ op Internationale Vrouwendag.

Door alle reacties op de roman De Kier had ik vorig jaar op de Internationale Dag voor het Stoppen van Geweld Tegen Vrouwen (25 november) in Verhalenhuis Belvédère het idee gelanceerd om met de roman ‘on tour’ te gaan. Door de wijken, langs theaters en buurthuizen, omdat deze onderwerpen uit De Kier besproken moeten worden met zoveel mogelijk mensen. Hier heb ik met sommige van jullie al over gespard. En toen ik hiermee bezig was, kwam deze theaterbewerking op mijn pad. Dit proces van deze theaterbewerking heeft me weer nieuwe input en ideeën gegeven. In ieder geval ga ik na 6 maart de plannen verder in gang zetten voor De Kier On Tour, en daar wil ik veel vrouwen bij gaan betrekken, op het podium, in de zaal, als speler, als lezer, en bovenal als ‘heldin’. Misschien ook jou! Als je hierdoor geprikkeld wordt, laat het me vooral weten!

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op 6 maart om je te laten inspireren en mocht je het nog niet hebben gedaan: lees ook vooral mijn roman De Kier! Er is geen betere manier om dit jaar Internationale Vrouwendag te vieren! 😊

Voor een impressie van de reis van De Kier tot nu toe en de aankondiging van dit nieuwe hoofdstuk van deze reis, heb ik uiteraard ook een vlog gemaakt. Klik op deze link.

Lieve groet,

Shantie Singh

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter