blog | werkgroep caraïbische letteren

Theater voor tieners en tehuizen met als thema ‘Harmonie’

door Tascha Aveloo

PARAMARIBO “De (pre)teen theatershow getiteld ‘t is FF leuk’ is ontwikkeld na de vraag van onze kinderen wanneer er nou een keer een theatershow voor kinderen wordt georganiseerd. Daar hebben we dan werk van gemaakt,” verteld Djina Bergraaf-Sanchit, mede-eigenaar van HB Media. Tevens ontwikkelt ze de verschillende producties tot eindproducten, die bestemd zijn voor iedereen, maar in het bijzonder voor kinderen van 8-16 jaar.

Dansgroep Mystikals. Foto © Eye on photography

HB Media is opgericht in 2020 met onder andere als doel het produceren van duurzame entertainment producten. “We zetten ons in om vanuit de culturele en creatieve sector in Suriname verhoogd bij te dragen aan het oplossen van verschillende maatschappelijke vraagstukken. Immers, cultuur kan en moet de wereld redden”, stelt ze.

De show die voor komende vrijdag was gepland is verschoven naar een nader te bepalen datum, maar het optreden, speciaal voor kindertehuizen, gaat gewoon door. Het wordt een wervelende dynamische show met dans, zang en muziek van groepen en artiesten zoals The Myztikalz, Circus One, Noel Wielzen van Neo Souls, Jason Eduwaiti en Norma Sante, Ti22, Dream Art, MC Djogo, Starliners en Sambura Woyupore. 

HB media heeft al verschillende events georganiseerd, dit wordt hun vierde productie. “Appreciation for volunteers’ (appreciatie voor vrijwilligers), is in oktober 2022 georganiseerd voor de vrijwilligers in Suriname. ‘Geef een show cadeau’ was de productie van december 2022. Het concept van deze show is een avondje theater cadeau geven. Door bijvoorbeeld bedrijven aan hun zakenrelaties en medewerkers of door personen aan hun dierbaren”, legt Bergraaf-Sanchit uit.  

[uit de Ware Tijd, 2 maart 2023]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter