blog | werkgroep caraïbische letteren

Theater Elswout 'Huisje Vol Verhalen'

Wijnand Stomp heeft een unieke plek voor zijn ‘Huisje Vol Verhalen’ gevonden op het sprookjesachtige landgoed Elswout in Overveen, aan de rand van Haarlem. Hier zal verhalenmaker Wijnand Stomp alles verzamelen wat meneer de Windt hem toewaait. Het wordt een theater voor de hele familie waar verhalen worden verteld, taalkunstenaars hun poëtische woorden laten rollen en singer-songwriters sprankelende liedjes ten gehore brengen. Voor het realiseren van dit ‘Huisje Vol Verhalen’ heeft Wijnand financiële steun nodig. Wil jij hem helpen?

Stomp

We hebben verhalen nodig die ons wakker maken uit de angst aan jagende diepten van onze morele slaap. Verhalen zijn levende dingen, wier werkelijke leven begint wanneer ze in ons mensen beginnen te leven. Verhalen zouden wel eens de dialoog kunnen zijn van een verborgen godheid met de menselijke ziel. Er komt een tijd dat we beseffen dat verhalen ons kiezen, om hen tot leven te brengen vanuit diepe behoeften van het menselijke ras.” Ben Okri (Nigeria)
Van poppentheater naar verhalentheater
Nu is de aardappelkelder op het eeuwenoude landgoed Elswout nog een poppentheater. Wijnand wil er een multifunctioneel verhalentheater van maken voor jong en oud. Dit vraagt om aanpassingen en verbeteringen, zoals een duurzame LED licht- en geluid installatie, theatergordijnen en een tribune. Ook wil Wijnand het rolstoelvriendelijker maken. Allemaal uitdagingen waar jouw financiële hulponmisbaar bij is.

It takes a story to raise a child
Wijnand Stomp maakt zich hard om de verteltraditie levend te houden. Het ‘Huisje Vol Verhalen’ biedt straks een bijzonder podium aan Wijnand en gast vertellers en muzikanten. Ook gaat hij in het ‘Huisje Vol Verhalen’ met veel passie verteltrainingen geven. Graag draagt hij zijn fysieke en theatrale vertelstijl over aan (semi-) professionals en een ieder die daar in is geïnteresseerd.

Wijnand Stomp is één van de bekendste theatrale vertellers die Nederland rijk is. Al 30 jaar reist hij rond met zijn theatrale verhalen in Nederland en ver daar buiten. Hij heeft een rijk gevulde verhalenkoffer waaruit hij de kleurrijkste personages tevoorschijn tovert. Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet hij jong en oud te raken. In 2013 werd hij uitgeroepen tot verteller van het jaar en benoemd tot Pearl of the Caribbean in ‘Art & Literature’.

 

Stomp2

Alvast bedankt voor je steun
Alle financiële bijdragen, klein of groot, zijn van harte welkom.
Graag tot ziens in het nieuw te realiseren Theater Elswout. In het ‘Huisje Vol Verhalen’ waan je je even in een andere wereld.

Meer informatie kun je vinden op www.wijnandstomp.nl

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter