blog | werkgroep caraïbische letteren

The Taste of Suriname

The Taste Of Suriname is het eerste Surinaamse kookboek dat speciaal is geschreven voor een Engelssprekende publiek. Het bevat een unieke collectie van 100 populaire, nooit eerder gepubliceerde en lang vergeten recepten en historische culinaire anekdotes.In dit boek staan recepten die van generatie op generatie mondeling zijn doorgegeven en nu eindelijk op schrift zijn gesteld. Voorbeelden zijn: Indiaanse Peprewatra,KasripoKikkerbilletjes en Cassave brood, Afro-Surinaamse AfingiPinda Alesi, Asogrie en Sukr’irtji, Chinese Fachong worstjes en Karamel Appels en Libanese Mehsmi Malfouf. Uiteraard ontbreken de recepten voor gerechten zoals RotiSaoto SoepPindasoepPomBruine bonen met rijst en Kippenpastei niet. En er is nog veel meer!

De gerechten in dit boek zijn gecreëerd en getest door thuiskoks van Surinaamse afkomst. Dankzij hen bent u nu in staat om deze zelf te bereiden en te proeven. Om aan het verzoek van velen te voldoen, zijn in dit boek ook een aantal vertaalde recepten uit het Groot Surinaams Kookboek, ook bekend als de Surinaamse kook-Bijbel, opgenomen. Met al deze gerechten maakt u een onvergetelijke culinaire reis terug naar het koloniale verleden tot aan het heden.

Bronnen voor het samenstellen van de The Taste Of Suriname zijn onder meer de privéverzameling recepten van de auteur en oude reisverhalen, romans en dagboeken, waarvan sommige dateren uit de zestiende en zeventiende eeuw, alsook meer recent gepubliceerde romans van Surinaamse schrijvers. Zij reppen in hun oeuvre over eten en drinken in het dagelijks leven en schotelen een rijkdom aan culinaire beelden voor, die doet verlangen naar een goede introductie in de Surinaamse keuken: iets wat dit kookboek zeker is!The Taste Of Suriname is een kookboek voor mensen die zich met nostalgie de gerechten uit hun jeugd herinneren, en ook voor mensen die (meer) willen leren over de Surinaamse keuken.

Prijs: € 14,95 – ISBN : 9789075812084 – 106 pagina’s – Full colour illustraties – Hardcover. Uitgeverij Dubois, Rotterdam.

Praktisch vormgegeven met spiraalbinding, waardoor het boek volledig platgelegd kan worden of dubbelgevouwen, om ruimte op het aanrecht te besparen!

The Taste Of Suriname is verkrijgbaar bij de (online)boekhandel en rechtstreeks via de uitgever via www.uitgeverijdubois.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter