blog | werkgroep caraïbische letteren

The Revivalists

Theatermakers uit Zuid-Afrika, Engeland en Nederland zetten hun tanden in klassieke theaterteksten.

Hierbij nodigen wij u uit voor de premiere van The Revivalists op zaterdag 4 oktober 2014,
om 20:00 uur in het Bijlmer Parktheater, in Amsterdam (Anton de Komplein 240 Amsterdam Zuidoost).Na afloop van The Revivalists wordt de voorstelling Becoming Another Becoming You van Poetry Circle Nowhere opgevoerd.

REVIVALISTS

U ontvangt deze uitnodiging vanwege de ontwikkelingen bij het MC Theater uitzonderlijk laat. Vandaag is door de curator van het theater, die gisteren door de rechtbank benoemd is, groen licht gegeven voor het doorgaan van het hele Afrovibes Festival 2014 in het MC Theater. Evenwel is de première van The Revivalists op 4 oktober verplaatst naar het Bijlmer Parktheater. De voorstelling op 5 oktober in het MC Theater is vervallen. Alle overige voorstellingen (5 oktober in Groningen, 7 oktober in Rotterdam, 9 oktober in het MC Theater Amsterdam, 10 oktober in Den Haag en 11 oktober in Eindhoven) gaan ook definitief door. Raadpleeg daarvoor onze website
( http://www.afrovibes.nl/2014/ ).

The Revivalists
The Revivalists is een nieuwe internationale theaterproductie onder regie van Marjorie Boston en Maarten van Hinte. Jonge makers uit Nederland, Engeland en Zuid-Afrika actualiseren een aantal grote werken uit de Europese toneelliteratuur waaronder De Bacchanten, Othello, De Kersentuin. Wat betekenen deze klassieke teksten voor jongeren? Mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Becoming Another Becoming You
Gebaseerd op de voorstelling The Revivalists gaan vier uiteenlopende performers van Poetry Circle Nowhere aan de slag met het thema identiteit, de ander en jij, onder leiding van regisseur Mike van Wetten. Een zinnenprikkelende combinatie van woorden, spel en sounds.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter