blog | werkgroep caraïbische letteren

The Honourable Mr. Justice Jacob Wit wint de NJV-prijs 2020

Om het jaar wordt de NJV-prijs toegekend aan een jurist die door werkzaamheden in de praktijk een bijzondere, vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan de rechtsontwikkeling of rechtstoepassing in Nederland, Aruba, Curaçao, of Sint Maarten, of een persoonlijke inzet daarvoor heeft getoond, die maatschappelijk van bijzondere betekenis is. De NJV-prijs bestaat uit een beeldje en een geldbedrag.

Tot voor kort het Gerechtshof Willemstad Curacao – foto Aart G. Broek

Het bestuur van de Nederlandse Juristenvereniging [NJV] laat zich adviseren door een jury, dit jaar wederom gevormd door Ernst Hirsch Ballin, Anita Vegter en Frank Kunneman. Het bestuur heeft overeenkomstig het unanieme advies van de jury de prijs toegekend aan mr. Jacob Wit (geb. 1952), rechter in het Caribbean Court of Justice te Trinidad en president van het Constitutioneel Gerechtshof van Sint Maarten, wegens zijn langdurige en doeltreffende bijdragen aan vertrouwen in de rechtspraak in een turbulente omgeving. Lees het juryrapport.

De NJV-prijs 2020 wordt toegekend aan The Honourable Mr Justice Wit. In deze video een toespraak van de juryvoorzitter prof. mr. Hirsch Ballin.

De NJV-prijs 2020 wordt toegekend aan The Honourable Mr Justice Wit. In deze video een reactie van Mr. Justice Wit.

Tajddin Özen – Vlucht

De prijs bestaat uit een bedrag van 750 Euro en het beeldje ‘Vlucht’ van Tajddin Özen.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter