blog | werkgroep caraïbische letteren

The Color Purple

De indrukwekkende Broadway-musical The Color Purple vertelt het turbulente levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw; een tijd waarin de slavernij is afgeschaft, maar de gevolgen daarvan nog sterk voelbaar zijn.

 

Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat getekend wordt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie bevrijdt zichzelf door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres. Samen staan zij op tegen een eeuwenoud onrecht.

De musical is gebaseerd op het met de Pulitzerprijs bekroonde boek The Color Purple van Alice Walker. Deze bestseller werd in 1985 verfilmd door Steven Spielberg, met in de hoofdrollen beroemdheden als Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey.

Rolverdeling: Naomi van der Linden, Carlos de Vries, Jeannine La Rose, Kenneth Herdigein, Jerrel Houtsnee, Joanne Telesford, Jennifer Norden, Elindo Avastia, Malaika Elvers en Carmen van Mulier e.a.

Vanaf 7 november in het De la Mar Theater, Marnixstraat 402, Amsterdam

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter