blog | werkgroep caraïbische letteren

The Bricks That Build A Home

Het Migratie Museum nodigt u uit voor de tentoonstelling The Bricks That Build A Home. De opening is op 7 december van 17.00 – 20.00.

 

 

In de 21e eeuw vluchten en migreren er meer mensen dan ooit tevoren overal ter wereld, op zoek naar veiligheid, vrijheid, meer kansen. Het actuele debat rond migratie in de Nederlandse politiek wordt gedomineerd door woorden als ‘grensbewaking’ en ‘migratiedeals’ en gaat voorbij aan de complexiteit van de verplaatsing van het individu. Meer dan de helft de Haagse inwoners heeft een migratie-achtergrond. Zij maakten van Den Haag hun thuis. Wat is de rol van familie, afkomst en stamboom voor het vormen van je identiteit en het gevoel ergens thuis te zijn, ook al ben je ver van huis?

De kunstenaars van The bricks that build a home houden zich in hun werk bezig met migratie, ontheemding, belonging en koloniale geschiedenis, die in grote mate heeft bijgedragen aan de huidige Nederlandse bevolkings-samenstelling. Ze gebruiken veelal persoonlijke familiegeschiedenissen en -verhalen om hun eigen identiteit en hun eigen ‘thuis’ te onderzoeken.

Kunstenaars
Quentley Barbara
Sara Blokland
Lebohang Kganye
Anaïs López
Amber Toorop

Gastcurator
Manon Braat

Locatie
Migratie Museum
Hoge Zand 42
2512 EM Den Haag

7 december 2018 – 20 januari 2019

Opening 7 december 17.00 – 20.00
18.00 Welkomstwoord door Öskan Gölpinar  (Raad voor Cultuur)

 

Toegang gratis. Aanmelden via info@migratie-museum.nl (niet vereist).

Tentoonstelling Migratie Museum i.s.m. Nest

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter