blog | werkgroep caraïbische letteren

The B-side

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de opening van de groepsexpositie the B-side op zaterdag 21 mei om 17.00 uur in de Visserhallen, Duinstraat 4, te IJmuiden.

Van 22 mei tot en met 17 juli vindt in de Visserhallen te IJmuiden de expositie the B-side plaats. 24 fotografen uit binnen- en buitenland geven hun interpretatie van het begrip ‘the backside’. Sommigen doen dit door bijvoorbeeld letterlijk de doorgaans verborgen achterkant van een gebouw of huizenrij te tonen. Anderen namen het thema minder letterlijk en laten in hun foto’s de keerzijde van onze samenleving zien.

Van Jacquie Maria Wessels is werk te zien uit haar analoge serie Cityscapes uit Suriname. De werken uit de serie Cityscapes tonen stadsgezichten in Paramaribo waarin typisch Surinaamse muurschilderingen domineren. Deze zorgvuldig gecomponeerde fotoserie is soms vervreemdend en surrealistisch. De werken laten zien hoe inwoners van de stad de ruimte toe-eigenen en schetsen een cultureel en economisch tijdsbeeld van Paramaribo. De met de hand geschilderde uitingen bevatten hyperrealistische afbeeldingen van o.a. gereedschappen, soepblikken, havermout, knakworsten en aansporingen als ‘Doe je best op school’….. 

Opening groepstentoonstelling the B-side
Datum: Zaterdag 21 mei om 17.00
Adres: Visserhallen, Duinstraat 4, 1975 DC IJmuiden
 www.visserhallen.nl 
Expositie 22 mei t/m 17 juli 2022.
Geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Op https://pietevangeest.blogspot.com/ vindt u van elke deelnemer enkele foto’s.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter