blog | werkgroep caraïbische letteren

Tegen de waan van raszuiverheid

Hans Beerekamp is begonnen met zijn laatste week als dagelijkse tv-recensent. Hij ziet dat het met de etnische diversiteit zichtbaar beter gaat op televisie.

 

Noraly Beyer in ‘Amsterdam, Sporen van Suiker’ (NTR).

door Hans Beerekamp

 

Dit is het begin van de laatste week dat ik probeer systematisch televisie te kijken en te beschrijven wat voor u als lezer van belang zou kunnen zijn. Nog vijf dagelijkse stukjes en dan ga ik me weer eens met andere dingen bemoeien. En om het een beetje bijzonder af te ronden is mijn voornemen om in het laatste rondje langs de velden ook wat verder terug te kijken dan de vorige avond.

Toen ik in 2003 als televisierecensent het stokje overnam, van mijn voorganger Maarten Huygen, was Noraly Beyer (Willemstad, 1946) nog nieuwslezer. Ze zei afgelopen week in een interview dat haar optreden bij het NOS Journaal (1985-2008) geen weerstand opwekte wegens haar geslacht maar wegens haar huidskleur, ook al was Eugenie Herlaar haar al voorgegaan.

 

Lees hier verder in NRC Handelsblad, 3 juli 2017

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter