blog | werkgroep caraïbische letteren

Teddy en Beertje en de Stichting Dierenbescherming Suriname

door Leontine Bansse-Issa

In de moderne Surinaamse samenleving is er nog veel behoefte aan informatie en voorlichting over de verzorging van dieren. Vooral de jeugd staat hiervoor open en het boekje Teddy en Beertje van Nowilia Tawjoeram- Sabajo doet dit op een leuke speelse manier. Het lettertype, de mooie, aansprekende foto’s en de printjes van hondenpootjes en botjes nodigen uit tot lezen.

Het enige dat het asiel van de Stichting Dierenbescherming Suriname helaas moet mededelen is dat je de ongewenste puppies van jouw hond niet kunt brengen naar het asiel, zoals er staat op p. 15. Het asiel is er voor de opvang van gesteriliseerde zwerfdieren en voor zwerfdieren die echt opgenomen moeten worden. Er vinden per maand 15 á 20 honden een nieuw huisje via het asiel, dus daar kunnen niet alle ongewenste pups van ieder woonhuis in Suriname terecht. Behalve de prikpil behoren opsluiten van de teef tijdens de loopsheid of een sterilisatie ook tot de mogelijkheden om ongewenste puppies te voorkomen.

Wij hopen dat dit boekje bij zoveel mogelijk Surinaamse kinderen terecht komt. Het hoort in ieder geval thuis in elke schoolbibliotheek!


Leontine Bansse-Issa, dierenarts voorzitter van de Stichting Dierenbescherming Suriname.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter