blog | werkgroep caraïbische letteren

Tata Stimá van Collin Edson

Over identiteit, verlies en het vieren van het leven

Tijdens de Black Achievement Month speelt de cabaretvoorstelling Tata Stimá van Collin Edson.

Collin Edson

In de voorstelling Tata Stimá gaat theatermaker en cabaretier Collin Edson om met het thema identiteit en verlies. Wanneer Collins’ vader overlijdt, besluit hij voor hem een voorstelling te maken en aan hem op te dragen. Hij noemt het stuk Tata Stimá wat ‘geliefde vader’ betekent in het Papiamentu.

Tata Stimá is een viering van het leven, maar ook een ode aan zijn vader. ‘Het leven’ staat centraal, en het aanwezig zijn in het hier en nu. Wie zijn wij, wie ben ik, wat laat je achter en wat laten wij achter?

Collin laat je zijn gevoelige kant zien. Hij vertelt in zijn voorstelling ook zijn persoonlijke coming-out verhaal en verkent zijn identiteit als zwarte LHBTQ+ man in Nederland.

Met dit programma behaalde hij de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2022 en won hij de AKF Shaffy Cheque, de aanmoedigingsprijs voor aanstormend cabarettalent.

Tekst en spel: Collin Edson | Regiebegeleiding: Maarten van Hinte RAN INC.


Collin Edson is een veelzijdig, dynamisch en multidisciplinair cabaretier/theatermaker. Binnen zijn werk gaat hij op zoek naar het snijvlak van de maatschappelijke en fictieve creatieve wereld. Met zijn directe spel gaat hij in gesprek met het publiek en laat hen nadenken over maatschappelijk relevante aspecten. Het overbrengen van gevoel en zijn visie staan hierin centraal. Collin is artist-in-residence bij Rightaboutnow Inc. 
Te zien op vrijdag 14 oktober om 19:30 u. Zuidplein Theater | Rotterdam

Bestel kaarten

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter