blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Tania Kross: Carmen Revisited

Not an opera fan? Time to Kross Over! De opera Carmen wordt “heringepakt” met als rode draad de 4 belangrijkste personages met de bijbehorende muzikale hoogtepunten van Bizet. De arrangementen die gemaakt worden zijn een mix van de oorspronkelijke muziek en flamencomuziek.

 

tania kross carmen

De welbekende Overture van Carmen wordt gespeeld door 2 vleugels, viool en contrabas. De gitaren komen erbij en spelen muziek van Bizet en door hun muzikale inbreng ontstaat er een Buleria (flamencostuk). Carmen is de mezzosopraan Tania Kross. Muzikale leiding en arrangementen zijn van Thijs Borsten. De dames zetten het klappen in en de cajon speler doet ook mee. De rol van Escamillo zal gezongen worden door flamencozanger Carlos Denia.

Locatie en data: 3 en 9 september in Caprera. Tussen de duinen en het bos nabij Bloemendaal ligt het sfeervolle openluchttheater Caprera. Hier kun je iedere zomer genieten van pop, cabaret, dans, klassiek, opera, theater en kindervoorstellingen. De tribune van het theater is tegen een duinpan gebouwd en biedt zitplaatsen aan 1100 gasten. Bij grote concerten zijn er ook staanplaatsen op de bovenste en middelste trappen.

Kaarten bestellen kan hier 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter