blog | werkgroep caraïbische letteren

Taalsalon wo 16 augustus

Op woensdag 16 augustus, van 18 tot 21 uur, organiseert ZO- de Biblotheek voor Zelfontwikkeling  de 9e Taalsalon aan de Koemakkalaan (32). Op het programma staan: kritisch bloggen in een tijd waarin je online moet zijn om ‘erbij’ te horen (voor de pauze) en het kort verhaal als tijdloos literair genre (na de pauze).

 

Aanleiding is het eenjarig bestaan van het blog over Surinaamse zaken van Theo Ruyter op De Luchtvluchteling.  Vandaar dat drie bezoekers de gelegenheid krijgen een van de 50 gepubliceerde  teksten ter discussie te stellen. Ook wordt een prijs uitgeloofd voor het goede antwoord op de vraag: welk blogartikel van Ruyter heeft het afgelopen jaar de meeste hits gekregen?

 

Theo Ruyter maakt verder van de gelegenheid gebruik om zijn bundel korte verhalen Gerrit/Wetiwakaman van de regen in de drup te presenteren. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan een mystery guest. Daarna  volgt een open discussie over korte verhalen in het algemeen.

Het tweede deel wordt afgesloten met een battle, waarin drie gasten met een kwartier voorbereidingstijd opdracht krijgen het eerste verhaal uit de nieuwe bundel voor te lezen.

Het programma begint strikt om 18.30 uur. Er zijn weer basic voedsel en drank, de weggeefboekentafel en goed gezelschap. Deelname is gratis. Aanmelding vooraf bij Romeo Haas  Tel. 8679565 / per e-mail  rmrhaas@gmail.com wordt zeer op prijs gesteld.

on 14.08.2017 at 14:04
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter