blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Sylvana moet naam partij Artikel 1 aanpassen

Politieke partij Artikel 1 van Sylvana Simons moet binnen een maand haar naam wijzigen. De huidige naam lijkt te veel op de naam van onderzoeksinstituut Art. 1 en maakt daarmee inbreuk op het merkrecht van de Stichting Expertisecentrum Discriminatie (SED), waar Art. 1 deel van uitmaakt. Dat heeft de rechter gisteren beslist in een kort geding dat was aangespannen door De stichting Radar/Art. 1, een kenniscentrum voor discriminatie in Rotterdam.

 

 

Volgens de rechter moet de naam van Artikel 1 binnen een maand zijn gewijzigd. Anders moet zij een dwangsom van 1000 euro per dag betalen. Dat bedrag kan maximaal oplopen tot 20.000 euro. Ook moet de partij binnen een week een tekst op de website komen waarin de naamswijziging wordt medegedeeld en toegelicht.

De stichting stelt dat Simons ten onrechte de naam Artikel 1 claimt. Volgens directeur Cyriel Triesscheijn is de partij meermaals verzocht haar partijnaam te veranderen. Omdat die daar niet op reageerde SED naar de rechter. De partij wist overigens geen zetel te bemachtigen bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart j.l.

 

Lees hier het volledige vonnis

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter