blog | werkgroep caraïbische letteren

Sustainability at a crossroads

The Guiana Shield met een grotendeels ongerept regenwoud in het Noorden van Zuid Amerika, strekt zich uit over Suriname,  Brazilië, Frans-Guyana, Guyana, Venezuela en Colombia. Het herbergt een buitengewone diversiteit aan (medicinale) planten, bosproducten, mineralen, een potentieel voor hernieuwbare energie en een opmerkelijke culturele rijkdom.

De recente onverantwoorde exploitatie van hulpbronnen tast het milieu aan, bevordert klimaatverandering en stimuleert het ontstaan van nieuwe pandemieën, kortom, overschaduwt activiteiten die kunnen leiden tot duurzame ontwikkeling. De auteurs presenteren innovatieve ideeën voor ontwikkeling in vier delen:

duurzaamheid en cultuur;
duurzame productie;
natuur, biodiversiteit en gezondheid;
en regionale integratie.
De voorgestelde route naar vooruitgang en overwinning van de huidige uitdagingen, biedt nieuwe duurzame oplossingen voor een regio met grote potentie.

Sustainability at a crossroads is een boek met opstellen over Suriname en The Guiana Shield, qua cultuur en natuur een gebied met enorme rijkdommen. Het boek is voortgekomen uit seminars en workshops georganiseerd door het IGSR/ Anton de Kom universiteit van Suriname waarbij enthousiaste onderzoekers uit het Caribisch gebied, Europa, Brazilië en Suriname, ideeën hebben uitgewisseld met het publiek.

Editor: Jack Menke
Uitgever: Institute for Graduate Studies and Research Anton de Kom Universiteit van Suriname
ISBN: 978-99914-2-024-0
Omslagontwerp: Leo Wong Loi Sing
Jaar van publicatie: 2021
Prijs Suriname: 250 SRD
Prijs buitenland: 20 Euro

Het boek is in Suriname te koop bij:
Institute for Graduate studies and Research/ Anton de Kom Universiteit van Suriname, Leysweg 86, Paramaribo, Suriname , e-mail: igsr@uvs.edu, , Phone 597-490900

Bibliotheek Anton de Kom Universiteit van Suriname, Leysweg 86, Paramaribo, Suriname, Phone 597-465558

In Nederland verkrijgbaar bij: Vereniging Ons Suriname, Amsterdam; www.veronsurshop.nl/winkel

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter