blog | werkgroep caraïbische letteren

Suriname nu thuis te zien

door Tascha Aveloo

PARAMARIBO – Studio Vizaviz heeft onthuld dat de film ‘Suriname’ vanaf maandag online te zien zal zijn op Pathé Thuis. De film draaide enkele weken in de Pathé-bioscopen in Nederland, maar die moesten vanwege het coronavirus hun deuren sluiten. De makers volgen daarin het voorbeeld van andere producenten die vanwege het virus hun bioscoopfilms online uitbrachten. ‘Suriname’ is tevens de eerste Pathé Thuis Original.

Foto: Pathé-thuis.nl  

Rodney Leysner, één van de producenten van de film, geeft aan dat er nog geen duidelijk beeld was over de kijkcijfers nadat de film ruim 2,5 week in alle Pathé-bioscopen was vertoond. “Het is zonde dat wij niet het maximale eruit hebben kunnen halen vanwege het virus, maar wij hadden nog het geluk gehad dat wij 2,5 week in de bioscopen konden draaien. Dat voel je wel als producent, maar gelukkig is de film vanaf maandag online te zien.”

Pathé Thuis is een Nederlandse video on demand-dienst, die alle films aanbiedt die niet meer in de bioscoop te zien zijn. Het huidige online-aanbod bestaat uit meer dan 2.500 titels en wordt wekelijks uitgebreid met de nieuwste films. Pathé Thuis is beschikbaar op alle gangbare platformen zoals desktops, smart-tv’s, gameconsoles, tablets en smartphones. Een account is gratis aan te maken, maar de gebruikers betalen per gehuurde of gekochte film.

Vanwege het coronavirus liggen alle film-, theater- en muziekproducties plat. Leysner geeft aan, dat er in deze rustperiode wordt gewerkt aan de nieuwe filmconcepten, die voor 2021 op het programma stonden. Hij moet toch thuiszitten, dus probeert hij er het beste van te maken. Vanwege zijn optimistische kijk op zaken is hij veelal in staat, om vanuit elke situatie een positief eindresultaat te bewerkstelligen.

Ook deze situatie zal kansen scheppen, om straks weer vol frisse moed te starten, meent hij. In het nieuws zijn er berichten als zouden niet alle Nederlanders het zo nauw nemen met de zelfquarantaine. Leysner gelooft dat het langzaam begint te dagen nadat de regering vorige week de maatregelen heeft verscherpt. “Dus de strandwandelingen zullen nog even op zich laten wachten, ondanks dat we mooi weer beginnen te krijgen”, besluit hij.

[uit de Ware Tijd, 29/03/2020]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter