blog | werkgroep caraïbische letteren

Suriname, Aruba, Curaçao en Sint Maarten voeren besprekingen over hervatting samenwerking

De Nationale Assemblee (DNA) is gastheer voor een Parlementair Overleg met Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Vanwege de nieuwe status die landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden nu hebben, is het nodig om opnieuw besprekingen te voeren over de hervatting van de samenwerking. Curaçao en Sint Maarten zijn namelijk verzelfstandigd. Tijdens het overleg dat is aangevangen op maandag 11 februari is het hoofd agendapunt de bespreking van het Contactplan.

De Nationale Assemblee in Paramaribo. Foto © Michiel van Kempen

 

Op 26 maart 2001 en 11 december 2009 is er een protocol van samenwerking getekend tussen de voorzitters van De Nationale Assemblée, de Staten van de Nederlandse Antillen en staten van Aruba.

Naast het ondertekenen van het concept Contactplan hebben de landen onder andere ook hun interesse getoond voor samenwerking op de gebieden van handel, ecotoerisme en de agrarische sector.

Op maandag 11 februari zijn beleefdheidsbezoeken gebracht aan president Desiré Bouterse, vicepresident Ashwin Adhin en minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Verder staan ook bezoeken aan diverse bedrijven op programma.

Op donderdag 14 februari vindt de ondertekening plaats van het concept Contactplan gevolgd door een persconferentie.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter