blog | werkgroep caraïbische letteren

Suriname-analist bekritiseert eetgewoonten landgenoten: Leer van Nederlanders die tevreden zijn met een broodje

door Jennifer Atmo

In een recente uitspraak heeft Suriname-analist Pinas een opvallend standpunt ingenomen over de eetgewoonten in Suriname. Volgens hem is het hoog tijd dat Surinamers leren dat het niet noodzakelijk is om meerdere keren per dag warm te eten, een gewoonte die diep geworteld lijkt in onze cultuur.

Hij merkt op dat veel Surinamers zelfs tijdens hun werkuren naar huis rijden of naar een restaurant gaan om warm eten te halen, wat hij ziet als een onnodige luxe.

Hij geeft aan dat een simpel broodje, zoals een broodje met pindakaas, voor velen geen optie lijkt. Deze voorkeur voor warme maaltijden, vaak rijst met kip, vis, rundvlees of bami, wordt door de analist gezien als een teken van luxe en overdaad.

Hij roept zijn landgenoten op om een voorbeeld te nemen aan de Nederlanders, die volgens hem tevreden zijn met eenvoudiger maaltijden zoals een broodje.

“Velen willen in luxe leven en eten soms wel vier keer per dag een grote portie met warm eten. Laten deze mensen een voorbeeld nemen aan de Nederlanders. Die zijn al tevreden met een broodje en hebben niet zoveel nukken als mijn landgenoten,” aldus Pinas in een interview met GFC Nieuws Lifestyle.

****

Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.

Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com

[Tekst overgenomen van GFC Nieuws, 15 december 2023]


Lees ook ‘Fascinerend verschil tussen Surinamers en Nederlanders als het op eten aankomt’ op GFC Nieuws, 25 december 2023 Nieuws,

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter