blog | werkgroep caraïbische letteren

Suriname als themaland bij Fiesta del Fuego

Paramaribo – Van 3 tot en met 9 juli 2014 heeft de 34ste editie van het “Festival del Caribe”, ook bekend als “Fiesta del Fuego” in de Cubaanse provincie Santiago de Cuba plaatsgevonden. Dit Festival is een jaarlijks terugkerende volksmanifestatie in onder andere: kunst, cultuur, nijverheid, wetenschap en culinair gebruik. Dit jaar werd Suriname als themaland gekozen. De marronstammen waren op uitnodiging van de ‘Los Hoyos’ gemeenschap, ook aanwezig op dit festival. De ‘Los Hoyos’ gemeenschap is een bijzondere, omdat veel nationale helden uit deze gemeenschap zijn voortgevloeid.

fiesta del fuego

Cubaans optreden tijdens het Fiesta del Fuego

Suriname heeft door de marronstammen een Award in ontvangst kunnen nemen als eerbetoon. Dit werd bij resolutie vastgelegd. Bij terugkomst hebben de vertegenwoordigers van de marronstammen, een bezoek gebracht aan minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling om deze Award aan de minister te tonen.

Ook hebben de verschillende stammen waaronder: Aucaners, Paramaccaners, Aluku’s, Matawais, Kwinti’s en Saramaccaners een onderscheiding via hun vertegenwoordigers gehad van de Cubaanse autoriteiten die ze ook toonden aan de minister.

 

fiesta del fuego surinaams optreden

Surinaams optreden tijdens het Fiesta del Fuego

 

[van nospang.com, 21 juli 2014]

on 21.07.2014 at 10:53
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter