blog | werkgroep caraïbische letteren

Surinaamse sekswerkers naar regionale toptraining

Paramaribo – Suriname zal op 20 oktober aanstaande in Guyana door twee sekswerkers vertegenwoordigd worden op een regionale topontmoeting van beroepsgenoten uit het gehele Caribische gebied, en het duo zal daar tevens een training ondergaan. Dit werd deze week door iNewsGuyana gemeld. Tijdens de vierdaagse bijeenkomst zullen ervaringen uitgewisseld worden over de uitdagingen waarmee deze minderheidsgroepering kampt op het gebied van jurisdictie en het is tevens de bedoeling dat het ondernemerschap van de sekswerkers aangescherpt zal worden. De organisatie verwacht sekswerkers uit Trinidad en Tobago (2), Jamaica (4), Suriname (2), Grenada (3), Antigua (2), en de Dominicaanse Republiek (3).

worst

In de pijplijn ligt voorts de deelname van een tiental Guyanese sekswerkers. Tijdens een vraaggesprek met iNews accentueerde uitvoerend directeur van de Guyana Sex Worker Coalition en covoorzitter van de Caribbean Sex Work Coalition, Miriam Edwards, het belang sekswerkers basale mensenrechten bij te brengen alsook bepaalde rechten die opgetekend staan in hun lokale grondwet.

Ze legde uit dat er momenteel consultants in verschillende Caribische landen zijn die deel uitmaken van de Caribbean Sex Work Coalition, waarbij gewerkt wordt aan het institutioneel versterken van sekswerkers organisaties, het opzetten van organisaties waar er nog geen zijn, met als uiteindelijk doel het bevorderen van een meer gestructureerde wijze van het uitoefenen van het beroep.

Edwards beklaagde zich erover dat sekswerkers in het Caribisch gebied enorm veel discriminatie ondervinden bij de toegang tot sociale diensten en niet weten hoe ze met deze problematiek moeten omgaan. Ze zei dat de landen die deelnemen aan de training er werk van zullen maken van het in kaart brengen van hun sekswerklocaties in hun respectievelijke gemeenschappen, waarbij onder meer rapportage zal geschieden van de risico’s waar de beroepsgroep mee wordt geconfronteerd.

Edwards, die zelf een voormalige sekswerker is, vertelde voorts dat een lokale campagne in haar land momenteel gaande is betreffende de decriminalisering van sekswerk in Guyana . Ze legde uit dat de campagne wordt gefinancierd door de Caribbean Vulnerable Committee Coalition en de organisatie voornemens is bij parlementariërs te lobbyen zich uit te spreken over prangende kwesties die sekswerkers regarderen.

[van nospang.com, 1 september 2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter