blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Surinaamse operazangeres in december in Suriname

Paramaribo – Het Caribisch Muziektheater Gezelschap Singiprisiri ’96 organiseert in de maand december twee galajubileumconcerten. Speciale gast bij deze concerten die gehouden zullen worden in de St. Rosa Kerk, is de in Italie woonachtige Surinaamse operazangeres Gabrielle Mouhlen.

Met als thema ‘Thank you for the music’, zingt Singiprisiri ’96 op vrijdag 2 december onder andere composities van Herman Snijders en brengt ode aan de Surinaamse folkloristische muziek met een ala kondre-muziekrepertoire in een theatrale zetting, geschreven en geregisseerd door Sharda Ganga.

Gabrielle Mouhlen brengt van de componist Bellini uit de opera Norma de aria ‘Casta Diva’, uit de opera Aida van Verdi, ‘Ritona vincitor’ en een aria uit Bellini’s Tosca, ‘Vissi d’arte’, een heel klein voorproefje van haar recitalconcert op zondag 4 december. Vervolgens mogen de liefhebbers tijdens dat concert genieten van een operagala onder de noemer ‘I Am the Music’. De sopraan Gabrielle Mouhlen zal dan aria’s uit verschillende opera’s ten gehore brengen. Singiprisiri ’96 en gastkoor Voices in Praise zullen de muzikale sfeer verder verhogen.

Singiprisiri ’96 is een gemengd vocaal ensemble in variabele bezetting. Een groep vocalisten, soms aangevuld met instrumentalisten, die projectmatig basis koorzang brengt van uiteenlopende genres, zoals folklore, gospel en klassiek. Deze groep heeft als hoofd drijfveren liefde voor muziek en artistieke groei. Het vocaal gezelschap werd door Mavis Noordwijk opgericht op 28 oktober 1996, als voortzetting van het artistieke en muzikaal-technisch werk dat zij in 1975 in koorverband in Suriname aanving. De muziekvreugde die met elkaar beleefd wordt wil men overbrengen op het luisterend publiek, vandaar de naam ‘Singiprisiri’. 96 refereert aan het oprichtingsjaar. S’96, zoals de groep kortweg genoemd wordt, heeft sinds ongeveer een jaar na zijn oprichting een twee koppige leiding, namelijk Mavis Noordwijk, die belast is met de artistiek leiding, en Liesbeth Peroti die voor bijsturing zorgt.

[bewerkt naar en ontdaan van geronk in een bericht uit de Ware Tijd, 12/11/2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter