blog | werkgroep caraïbische letteren

Curaçaose en Surinaamse Nederlandse slachtoffers vlucht MH17

door Eric Mahabier

Den Haag – Minstens vier Surinaamse Nederlanders van Javaanse afkomst zaten in het donderdag neergestorte vliegtuig van Malaysia Airlines. Dit heeft de Forumgroep Javanen in Diaspora Nederland (JID-NL) via de Javaanse gemeenschap in Nederland gehoord.

Eerder werd via de sociale media bekend dat een pas getrouwd echtpaar van Surinaams Nederlands Hindostaanse afkomst ook omgekomen is bij de vliegramp.

Ook de van Curaçao afkomstige Daisy Oehlers en haar vriend Bryce zijn bij de crash omgekomen.

MH17 rampo

Een pro-Russische vechter heeft een knuffelbeestje uit het puin van de vliegtuigramp gepakt. Foto © AP / Dmitry Lovetsky

JID-NL-coördinator Johan Raksowidjojo zegt aan de Ware Tijd dat het tegen deze tijd van het jaar druk is op de route Nederland- Indonesië en veel Surinaamse Javanen via Kuala Lumpur naar Jakarta vertrekken. “We hadden gehoopt dat dit niet het geval was, maar wat we vreesden blijkt nu juist zo te zijn.” Er zijn tot nu toe meldingen van vier Surinaamse Javaanse slachtoffers.

JID-NL geeft in een verklaring blijk van medeleven aan de nabestaanden van alle slachtoffers van de vliegramp. In het bijzonder de nabestaanden van de vele Nederlandse slachtoffers, waarvan dus een aantal tot de diasporagemeenschap van Javaanse Surinamers in Nederland behoort, aldus de organisatie in de verklaring. “Onze sympathie en medeleven gaan ook naar de nabestaanden van de slachtoffers uit Indonesië en de Indonesische diaspora in Nederland.”

Kenniskring Nederland-Suriname voorzitter Robby Makka reageert ook.”Wat een mooie start van een zomer of een nieuw leven vol liefde had moeten zijn, is veranderd in een drama.” Ook namens zijn organisatie betuigt Makka zijn medeleven aan alle nabestaanden en ook aan de Surinaamse gemeenschap.

 

[bewerkt naar de Ware Tijd, 18/07/2014]

1 comment to “Curaçaose en Surinaamse Nederlandse slachtoffers vlucht MH17”

  • Daisy Oehlers is van Surinaamse afkom.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter