blog | werkgroep caraïbische letteren

Surinaamse leeuwen ook in Paramaribo

Uitgeverij o1 Group lanceert tijdens het WK Voetbal 2018 het boek Surinaamse Leeuwen ook in Paramaribo. Het meest exclusieve voetbalfoto- en interviewboek van het jaar belicht de grote Surinaamse impact op de internationale successen van het Nederlands Elftal.

 

Overhandiging van het eerste exemplaar van Surinaamse Leeuwen, auteur Jermain Noslin (links) naast Shireen Sewgobind, sales & marketing manager – VACO, rechts van haar persfotograaf Guus Dubbelman van de Volkskrant) en Jolanda Moeljoredjo hoofd afdeling inkoop – VACO)

De spectaculaire actiefoto’s van de gerenommeerde persfotograaf Guus Dubbelman (Volkskrant) en de geweldige portretten van lifestyle-fotograaf Germaine Halfhuid (Fotostudio 422.nl) brengen voetbaltoppers met een Surinaamse achtergrond stijlvol in beeld. In Surinaamse Leeuwen zien we o.a. EK ’88- en Europacup 1-winnaar Gerald Vanenburg, WK 2010-finalisten Eljero Elia en Edson Braafheid en de oud-internationals van ‘de Kabel’ (Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Winston Bogarde en Michael Reiziger).

 

Ex-bondscoach Guus Hiddink en oud-trainer Willem van Hanegem vertellen openhartig over hun prettige samenwerkingen met Surinaamse spelers bij het Nederlands Elftal. Prachtige foto’s ván en verhalen óver international en Champions League-finalist Georginio Wijnaldum en nationale bekerwinnaar Henk Fräser passeren de revue.

 

Het boek bevat een indrukwekkende ode aan de overleden spelers van het ‘Kleurrijk Elftal’, die in 1989 tragisch om het leven kwamen op vliegveld ‘Zanderij’. In een boeiend interview met Sigi Lens, één van de overlevenden van die ramp en tegenwoordig vermaard voetbalmakelaar, wordt daar dieper op ingegaan. Dean Gorré, bondscoach van de Surinaamse Voetbal Bond, geeft meer inzicht in de diasporawetgeving in Suriname. Ulrich van Gobbel (trainer Jong-Feyenoord) vertelt over het meenemen van zijn ‘kulturu’ naar Oranje. En er is nog véél meer te zien. De auteurs zijn Guus Pengel, Guilly Koster, Curtis Martels, Alan Tijseling en Jermain Noslin.

 

De boekpresentatie van ‘Surinaamse Leeuwen’ is op zaterdag 7 juli a.s. om 19.00 uur in het Courtyard Marriott Hotel in Paramaribo. Het event is uitsluitend voor genodigden toegankelijk en zal worden opgeluisterd door de aanwezigheid van o.a. de Surinaamse Voetbal Bond en hoogwaardigheidsbekleders van de Surinaamse regering. Tevens zullen er lezingen worden verzorgd door Dean Gorré en Ulrich van Gobbel.

VACO zorgt voor de promotie en de verkoop van Surinaamse Leeuwen; het boek kost SRD 360. Op deze avond zal het boek voor een speciale prijs verkocht worden. Het 244 tellende pagina’s (met de afmeting: 300 x 300 mm) en hardcover boek is tevens te bestellen via www.surinaamseleeuwen.nl. Dankzij deze absolute must have is er tijdens dit WK, waarop het Nederlands niet aanwezig is, tóch genoeg Oranje te zien. Met een enorm Surinaams tintje. De dresscode is simpelweg oranje!

 

Datum: zaterdag 7 juli 2018
Locatie: Courtyard Marriott Hotel in Paramaribo
Tijd: 20:00u (inloop: 19:30u)
Adres: Anton Dragtenweg 52-54, Paramaribo

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter