blog | werkgroep caraïbische letteren

Surinaamse journaliste Gail Eijk gedecoreerd tot Ridder in de Ereorde van de Palm

PARAMARIBO, 22 nov – De Surinaamse journaliste Gail Eijk is vandaag in Suriname gedecoreerd tot Ridder in de Ereorde van de Palm. Ze kreeg de onderscheiding uit handen van de first lady van Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring. De Ere-Orde van de Palm, ook wel “Orde van Verdienste” en Orde van de Gouden Palm” genoemd is een Surinaamse orde van verdienste.

 

Een zichtbaar gelukkige Gail Eijk met haar onderscheiding.

Deze ridderorde wordt voor bijzondere verdiensten op burgerlijk en militair gebied toegekend. Over de onderscheiding zei Gail’s broer op Facebook: “Je hebt dit verdiend Gail Eijk. Vandaag gedecoreerd tot Ridder in de Ereorde van de Palm. Van harte gefeliciteerd me schat. Wat God jou gunt kan NIEMAND jou ontnemen. Keep up the good work. Love you.”

In de congreshal heeft de president Desiré Delano Bouterse in totaal 135 personen gedecoreerd die zich op een bijzondere wijze dienstbaar maken ter verbetering van hun omgeving of de samenleving. Dit in het kader van 43 jaar staatskundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname. De onderscheiding aan deze personen dient als teken van erkenning en als uiting van waardering.

[van dagonline, 22 november 2018, klik hier voor meer foto’s]

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter