blog | werkgroep caraïbische letteren

Surinaamse Avond in Leiden

Het KITLV en de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) nodigen u uit voor een ‘Surinaamse Avond’ op dinsdag 12 januari 2016, van 19.00 uur tot 21.00 uur in de Vossiuszaal van de Universiteitsbibliotheek, Witte Singel 27, Leiden.

Nu de tentoonstelling Suriname in beweging: Migratie en cultuur tegen zijn einde loopt, nodigen we u graag uit voor een afsluitende bijeenkomst. Wij bieden u een onderhoudend programma én de laatste kans de tentoonstelling te bezoeken.

Tessa Leuwsha

Tessa Leuwsha

Tessa Leuwsha, de auteur van Fansi’s stilte: een Surinaamse grootmoeder en de slavernij, zal over haar boek vertellen. Christianne Alvarado zal live enkele Surinaamse Nederlanders interviewen over hun migratie-ervaringen. Onder anderen Hariette Mingoen, Hugo Fernandes Mendes, Paul Brendan Tjon Sie Fat, Vinije Haabo en Soehirman Patmo zullen aan het gesprek deelnemen. Rosemarijn Hoefte, samensteller van de tentoonstelling, zal ten slotte de tentoonstelling uitluiden.

 

Tessa Leuwsha Tilly Hermans

Tessa Leuwsha met haar uitgeefster Tilly Hermans

Na afloop van het programma is er gelegenheid de tentoonstelling te bezichtigen en kunt u genieten van een drankje. Het boek van Tessa Leuwsha is ter plekke aan te schaffen en kan op verzoek door haar worden gesigneerd.
U kunt zich aanmelden via: ln.vinunediel.yrarbil@gnidlemnaa (graag o.v.v. Suriname) of telefonisch via het secretariaat van de UBL: 071 527 2832.
Wij hopen u te mogen begroeten op 12 januari a.s.!

 

kitlv logo

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter