blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Surinaamse artiesten treuren om heengaan Joey van Riessen

door Donovan Mijnals

PARAMARIBO – Zanger, percussionist en saxofonist Joey van Riessen is niet meer. De artiest overleed zondag op 59-jarige leeftijd. Zijn lamp heeft ontzettend fel, maar veel te kort gebrand. Eigenlijk heeft hij altijd furore gemaakt; in de band Palante met collega-muzikant Juan Navia, als South South West-lid van het eerste uur en op vele andere podia. Toch kreeg Van Riessen vooral nationale bekendheid door zijn wervelende optredens als vocalist bij Suripop.

 

Joey van Riessen. Foto: YouTube

Dat hij een liefhebber was van Latijns-Amerikaanse muziek leed geen twijfel. Die kwam namelijk tot uiting in bijna al zijn muziek. De artiest stond bekend als een goedlachse man en had naast zijn liefde voor muziek ook veel passie voor de natuur. Hij ergerde zich enorm aan de ernstige milieuvervuiling die hij opmerkte bij zijn reizen naar het binnenland. Hij maakte daar geregeld beeldmateriaal over waarin hij zijn misnoegen uitte.

Aan het begin van dit jaar stond Van Riessen nog samen met oude muziekvrienden in Thalia tijdens het Galaconcert van Bryan Muntslag. De zanger deed in 2012 voor het laatst mee met Suripop en vertolkte daarbij het nummer Powisi van Cornelis Amafo. Ook Suripopnummers als ‘Sisa san we tai’ en ‘Srananman’ worden nog graag gedraaid. Mede door die liedjes zal Joey van Riessen nog lang blijven voortleven.

Op Facebook is geschokt gereageerd op het heengaan van de zanger en muli-instrumentalist. Maar het is zoals toetsenist Sonny Khoeblal het zegt: “We zullen je missen, maar we zijn dankbaar dat je hebt geleefd.”

[uit de Ware Tijd, 14/05/2018]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter