blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Surinaamse artiesten hoofdattractie Moengo Festival of Music

door Audry Wajwakana

 

Paramaribo – Tijdens de vierde editie van het Moengo Festival of Music zullen alleen Surinaamse artiesten als hoofdact optreden. “We mikken op onze eigen jongens als Ray Neiman, Prince Koloni, Patko en anderen. Onze eigen talenten moeten we leren waarderen en een goede plek geven. Alleen op die manier kunnen we ons land verkopen om meer mensen te laten zien wat we allemaal in huis hebben”, zegt Marcel Pinas, trekker van het Moengo Festival.

moengo_festival_of_music_Detailfoto

Muziek van eigen bodem wordt de hoofdattractie bij het aanstaade Moengo Festival of Music, later dit jaar. Foto: dWT Archief

Het festival dat jaarlijks in de grote schoolvakantie wordt gehouden gaat volgens Pinas veel Surinaams talent presenteren. Hoewel zijn team pas volgende maand officieel begint met de voorbereidingen voor het festival, worden verschillende ruimtes in de Tembe Art Studio (TAS) al gereed gemaakt voor de workshops.

Zo komen over drie weken drie artiesten uit de Verenigde Staten om dit traject op te starten. Jongeren uit het voormalige bauxietstadje starten volgende maand met de opnames van hun eigen muziek. “Want ook zij zullen in het festival participeren”, zegt Pinas. De Nederlandse kunstenaar Vijco Bekker is de nieuwe ‘Artist in Residence’. Wat hij precies gaat doen weet Pinas nog niet, omdat die kunstenaar zich nog aan het oriënteren is.

“Kunstenaars kijken wat er nog niet is om daarna aan de slag te kunnen gaan met de gemeenschap”, vult hij aan. Behalve de buitenlandse artiesten hebben ook de Surinaamse artiesten als Rinaldo Klas en Ken Doorson toegezegd een bijdrage te leveren in Moengo.

[uit de Ware Tijd, 12/04/2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter