blog | werkgroep caraïbische letteren

Surinaams-Utrechts praathuis Tori Oso organiseert ‘Boek met koek’

In samenwerking met Lucinda’s bookstore uit Rotterdam organiseert Stichting Tori Oso uit Utrecht op 19 februari de bijeenkomst ‘Boek met koek’ of, in het Surinaams ‘Buku nanga kuku’. Het doel van de bijeenkomst is om bezoekers onder het genot van een stukje koek (kuku) op interactieve wijze te betrekken bij het werk van de uitgenodigde auteur. In dit geval is dat onder andere de Utrechtse schrijfster Henna Spalburg. Ook voor niet-Surinamers is ‘Boek met koek’ een bezoekje waard.

Lucinda Malbons, eigenaresse van Lucinda’s bookstore, zal de middag leiden. Zij is bekend met uiteenlopende auteurs die inmiddels haar winkel hebben bezocht voor een boekpresentatie of verzorgen van een lezing. Gasten tijdens deze ‘Boek met koek’ zijn de Utrechtse schrijfster Henna Spalburg en dichters Orsine Walden uit Amsterdam. Spalburg heeft al zo’n 16 boeken geschreven over uiteenlopende onderwerpen, variërend van romans met hedendaagse thema’s, tot de geschiedenis van Suriname. Orsine Walden, ook wel Hansémuyé genoemd, zal gedichten voordragen onder muzikale begeleiding van de djembé en haar werk toelichten.

Tori Oso (vrij vertaald praathuis) is een Surinaamse stichting opgericht in 2001. De stichting is begonnen met het organiseren van activiteiten, voornamelijk voor Surinaamse 50-plussers. Sinds 2005 is de doelgroep verbreedt met als doel, de oudere en jongere generatie bijeen te brengen door middel van diverse evenementen gerelateerd aan Suriname en meer. Daarbij staat het thema ‘verbinding’ altijd centraal, zoals verbinding tussen jongeren en ouderen, diverse culturen binnen en buiten de Surinaamse gemeenschap, Utrecht en omliggende steden, profit en non-profit sector en media en de Surinaamse gemeenschap.

1 comment to “Surinaams-Utrechts praathuis Tori Oso organiseert ‘Boek met koek’”

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter