blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Sunny Bergman en Gloria Wekker op kieslijst Bij1

Bij1, de partij van Sylvana Simons, gaat met een kieslijst vol bekende Amsterdammers de strijd aan met de gevestigde orde in de gemeenteraad.

door Ruben Koops

Voor een partij die nog maar zo kort bestaat en nergens anders in Nederland een zetel bezet, heeft lijsttrekker Sylvana Simons veel kandidaten weten aan te trekken die stuk voor stuk bekender zijn dan de zittende gemeenteraadsleden.

Denk aan Gay Pride-ambassadeur Ana Paula Lima (plek 4), Anousha Nzume (plek 11), auteur van het boek Hallo witte mensen, documentairemaker Sunny Bergman (plek 16) en emeritus-hoogleraar Gloria Wekker (17).

Lees hier verder op de website van het Parool, 1 januari 2018.

“Op dit moment is er nog geen gekleurde vrouw in Nederland naar voren gekomen die Simons, Wekker en Nzume durft terug te fluiten en zich openbaar tegen deze vrouwen durft uit te spreken. Deze vrouwen hebben allen behoorlijke carrières opgebouwd, staan vrijwel dagelijks in de schijnwerpers maar klagen continu dat de Nederlandse patriarchale samenleving hen en de gekleurde mens in het algemeen tegenwerkt. Het slachtofferschap is hun rolmodel. Ze leren gekleurde vrouwen een slachtofferrol aan te nemen en als het kan deze uit te buiten door alle mislukkingen in het leven op de discriminatie- en racismestapel te gooien.”

Citaat uit een kritische beschouwing van Pamela Pinas, zie ‘Bij1 / Het kindje van White Guilt en oikofobie is geboren’, op de website Opiniez, 5 januari 2018.

Zwarte Piet bij sinterklaasfeest op Aruba / foto J. Koch

on 05.01.2018 at 12:50
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter