blog | werkgroep caraïbische letteren

Succesvolle Johan Ferrier Lezing 2016 in A’dam

Gisteren vond de Johan Ferrier Lezing 2016 plaats in Amsterdam. De bekende Surinaams/Nederlandse radio en televisiepresentator Humberto Tan was hoofdspreker. De organisatie is bijzonder gelukkig dat Humberto Tan zijn persoonlijke, inspirerende en kritische visie wilde delen. Naast Tan belichtte een panel bestaande uit columnist Anousha Nzume, cabaretier Johan Fretz en Dave Ensberg van het Johan Ferrier Fonds de lezing vanuit diverse invalshoeken.

 

Humberto Tan tijdens de lezing. Foto © Antoin Deul

De Johan Ferrier lezing is ingesteld in 1995, ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van de Faculteit der Maatschappijwetenschappen van de Universiteit van Suriname. Na een aantal lezingen in zowel Suriname als Nederland werd in 2014 de lezing voortgezet met het thema ‘Joan Ferrier in gedachten’. De lezing werd georganiseerd door het Johan Ferrier Fonds, de stichting die wijlen Joan Ferrier († 2014) in 2009 had opgericht. De stichting heeft het doel maatschappijontwikkeling in Suriname te bevorderen door het steunen van kleinschalige projecten op gebied van onderwijs en cultuur.

Met de lezing wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor Suriname en wordt tevens bekendheid gegeven aan het werk van de stichting Johan Ferrier Fonds.

[van Waterkant, 21 mei 2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter