blog | werkgroep caraïbische letteren

Stichting Kinderboeken Curaçao Sembra Buki

Vandaag, 23 april, is het Wereldboekendag. De Wereldboekendag is een internationale, door de VN organisatie UNESCO vastgestelde dag. Sinds 1995 wordt tijdens Wereldboekendag jaarlijks in meer dan 100 landen aandacht besteed aan het belang van boeken en lezen.

 

Foto Stichting Kinderboeken Curaçao

Veel scholen op Curaçao hebben een tekort aan leesboeken. De leesboeken die ze wel hebben komen veelal uit Nederland en hebben de Nederlandse omgeving en cultuur als achtergrond.

Voor de kinderen is dat geen bezwaar, maar ze vinden het wel erg leuk als ze ook boeken te lezen krijgen met de Curaçaose samenleving als achtergrond. Daarom heeft een groep leraren ruim tien jaar geleden besloten leesboeken te produceren met een Curaçaose achtergrond, zowel in het Nederlands als in het Papiamentu.

Fundashon Sembra Buki
Op Curaçao werd in 2002 de Fundashon Editorial Sembra Buki opgericht die zich ten doel stelt kinder- en jeugdboeken in de Papiamentse taal en Nederlandse taal te schrijven, te publiceren en uit te geven. Via sponsoring probeert de stichting scholen te helpen aan leesboeken.

Nel Casimiri over de Fundahson Sembra Buki:

Zusterstichting in Nederland
Op 28 november 2017 is er in Nederland de Stichting Kinderboeken Curaçao Sembra Buki (SKCSB) opgericht. Het doel van deze stichting is onder meer het bevorderen van het lezen door kinderen op de basisscholen van Curaçao.
SKCSB wil dit doel bereiken door het verstrekken van informatie over Sembra Buki, het samenwerken met diverse organisaties die het doel onderschrijven en fondswerving.

Dutch Caribbean Book Club draagt Stichting Kinderboeken Curaçao Sembra Buki (SKCSB) een warm hart toe en wil SKCSB graag onder uw aandacht brengen.

Benieuwd naar de activiteiten of vriend worden van Stichting Kinderboeken Curaçao Sembra Buki? Ga naar de Facebook-pagina van SKCSB.

Met hartelijke groet,

Magda Lacroes

Voorzitter/Initiator Dutch Caribbean Book Club
M: +31 (0)6 10 62 29 86
E: dutchcaribbeanbookclub@gmail.com
W: www.dutchcaribbeanbookclub.wordpress.com
T: twitter.com/@DCBC3

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter