blog | werkgroep caraïbische letteren

Srefidensi & de symboliek van de Surinaamse vlag

Een middag over de Surinaamse vlag en zijn betekenis voor Surinamers. Sprekers zijn Sara Blokland en Charl Landvreugd. Moderator Nancy Jouwe.

 

Het Srefidensi fotoproject is een initiatief van Sara Blokland en FOTODOK en mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Gemeente Utrecht , Amsterdams Fonds voor de kunsten, Research Center For Material Culture, CBK Zuidoost en het Tholenaar van Raalte Fellowship

Deze middag is onderdeel van het vier-delige Srefidensi on Tour. In de vier bijeenkomsten in Amsterdam en Utrecht gaan verschillende kunstenaars en onderzoekers in op een aantal foto’s, verhalen en geschiedenissen die in Blokland’s onderzoek naar boven kwamen. De Srefidensi tour is in samenwerking met het Amsterdam Museum, Het Tropenmuseum, en de Vereniging Ons Suriname & The Black archives.

Film en kranten
Naast een aantal lezingen zal op de tour de film Srefidensi van Jaya Pelupessy en Sara Blokland te zien zijn en de gelijknamige kranten publicatie worden gepresenteerd. Het visuele beeld van Surinaams protest, de symboliek van identiteit en de hedendaagse verbeelding van het koloniale verleden staan hierin centraal.

Het Srefidensi-foto project wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds, Gemeente Utrecht, AFK en het Tholenaar van Raalte fellowschip en het CBK Zuid Oost

Datum: Zaterdag 24 juni 2017, 14.30 uur-17.00 uur
Locatie: Amsterdam Museum, Kalverstraat 92, 1012PH Amsterdam
Kosten voor de bijeenkomst in het Amsterdams Museum is 12,50 (met museumjaarkaart gratis), de overige Srefidensi bijeenkomsten zijn gratis.
Zie voor meer info over de tour en het project www.srefidensifoto.org

Reserveren: info@fotodok.org o.v.v Srefidensi + De symboliek van de Surinaamse vlag
Voertaal is Nederlands

www.srefidensifoto.org

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter