blog | werkgroep caraïbische letteren

Sranan Tori Academia levert 37 junior ‘toriman’

door Rose-Marie Maître

.

Paramaribo – Onbevreesd, vlot en vol overtuiging vertelt Tiago Sauza hoe een man erachter komt dat er tussen de oren van het Surinaamse kind een schat verborgen zit. Sauza is een van de zevenendertig kinderen die zondagmiddag een certificaat Junior Storyteller in ontvangst mocht nemen. Op het terrein van de Nederlandse ambassade in Paramaribo is onder belangstelling van een goed opgekomen publiek de serie workshops ‘de kracht van storytelling’ van Sranan Tori Academia afgesloten.

jonge vertellers

De jonge vertellers maakten zondagmiddag furore bij de afsluiting van de Sranan Tori Academia. Foto: Claudio Barker

Van de meer dan honderd deelnemers hebben 37 kinderen de workshops met succes afgerond. “De anderen hebben wat meer tijd nodig om het verhaal eigen te maken”, zegt initiatiefnemer Paul Middelijn tegen de Ware Tijd. De deelnemers zijn zes weken lang getraind in hun woongebieden in Paramaribo, Commewijne en Lelydorp.

Sippora Misiedjan uit Commewijne had niet verwacht dat ze van de organisatie zou leren hoe een verhaal op haar eigen manier te vertellen. “Ik dacht dat het over voorlezen ging, maar bij storytelling heb je geen blaadje meer nodig en kan je een verhaal op je eigen manier vertellen. Sauza, die in Frans-Guyana is geboren, vertelt dat hij nu vlotter Nederlands kan spreken, nu hij op zijn manier tori’s heeft leren vertellen.

[uit de Ware Tijd, 29/09/2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter