blog | werkgroep caraïbische letteren

Spoken – “Dichter Bij De Dichter” 20 maart in de Bijlmer

Op 20 maart a.s. zal er een nieuwe editie van het interactieve poetry concert SPOKEN – Dichter Bij De Dichter plaatsvinden. Dit maal strijkt het populaire gedichtenfestijn neer in de Bijlmer. Deze editie zal het In The Picture Festival, dat jaarlijks in het Bijlmerparktheater gehouden wordt, afsluiten.Het In The Picture Festival (ITP8) is een van de grootste creatieve happenings in de Bijlmer waar dit jaar maar liefst drie voorstellingen in premieèe gaan. De opening zal op 17 maart worden verzorgd door hiphop artiest en SPOKEN initiator Blaxtar.

SPOKEN is, in tegenstelling tot wat de naam suggereert, geen regulier spoken word-evenement, maar een interactief poetry-concert. Artiesten van verschillende woordkunstdisciplines worden uitgedaagd het publiek te vangen met niets dan hun woorden en hun performance. Vooral voor muzikanten is dit een grote stap, maar ook dichters ervaren een uitdaging in het levendig performen van hun teksten. Iedere artiest wordt daarna voor een drietal lastige vragen gesteld die vooral gaan over het onderscheid tussen hun artistieke en persoonlijke keuzes in het leven. Ter afsluiting van iedere ronde krijgt het publiek de gelegenheid om de artiest op scherp te stellen met hun eigen vragen en opmerkingen.

De line up van SPOKEN – Dichter Bij De Dichter varieert steeds. Dit is om te voorkomen dat de artiesten gewend raken aan het format en te voorbereid op het podium staan. Het eerste deel van de line up van 20 maart is inmiddels bekend. Flinke Namen rapper/acteur Glen Faria, ook bekend als MC Fit, zal voor het eerst de SPOKEN arena betreden met nieuw solomateriaal. Bijlmerstyle rapper Gikkels brak onlangs definitief door met zijn muzikale samenwerking met Linda Wagenmakers getiteld Oprechte Liefde. Zanillya Farrell bracht vrouwelijke energie terug in de Bijlmer hiphop met een performance video die al meer dan 200.000 keer bekeken is. Schrijfster Karin Amatmoekrim mocht onlangs de Black Magic Woman Award in ontvangst nemen. Momenteel is zij bezig met de afronding van haar vierde roman, maar zij neemt een kleine pauze om zich op SPOKEN te laten gelden. Multitalent Rajae El Mouhandiz kan al spreken van een internationale muzikale carrière. Ze werkte met verschillende topproducers en tourde door het Midden-Oosten.

SPOKEN – Dichter Bij De Dichter: Bijlmer Editie
Met o.a.;
MC Fit, Karin Amatmoekrim, Gikkels, Rajae El Mouhandiz, Blaxtar, Zanillya
20 maart 2010, Bijlmerparktheater Amsterdam
Aanvang: 20u
Entree: 7,50
(kaarten reserveer je makkelijk telefonisch tussen 14u en 16u op nummer 020 311 39 33 of via http://kaartverkoop.bijlmerparktheater.nl/, zoeken naar SPOKEN)

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter