blog | werkgroep caraïbische letteren

Spiegels en ramen voor ieder kind! Help jij ook mee?

Fundraisingsactie

Wat? Prentenboek Spiegelbeeld verspreiden onder de basisscholen in Suriname.

Wie zijn wij? Wij, Dayenne Schurman (schrijfster) en Dineke Liefers (illustrator), geven in eigen beheer het prentenboek Spiegelbeeld uit. Een multicultureel prentenboek waarin het vijfjarige meisje Kelsey, met Surinaamse achtergrond, de hoofdpersoon is.

 

Dayenne Schurman

Waarom deze actie? In Suriname is in de kleutergroepen een groot te kort aan prentenboeken. De boeken die er wel zijn missen de echte connectie met het donkere kind. Daarom zal het prentenboek Spiegelbeeld een verrijking zijn voor de klassen van Suriname. Een verhaal waarin de kleuters zichzelf zullen herkennen. Verder zal het verhaal bijdragen aan een positief zelfbeeld.‘Ik mag er zijn!”

Wat is er nodig? Om deze actie te doen slagen is er een bijdrage in de drukkosten nodig. Als ook een bijdrage om het prentenboek daadwerkelijk in Suriname te kunnen verspreiden.

Deel vooral! Doe je mee? Heel fijn! Maar delen is net zo belangrijk. We weten zeker dat er ook mensen in jouw vriendenkring zijn die dit boek leuk zullen vinden. Deel het project daarom via WhatsApp, Facebook, Twitter, Snapchat ,Linkedin of welk platform dan ook. Super!

Hoe komen de prentenboeken bij de scholen? De prentenboeken worden in Nederland gedrukt. En als pakket verstuurd naar Suriname. In Suriname is Heidy Yorks, directrice van het CPI (lerarenopleiding), contactpersoon. Distributie geschiedt via de officiële kanalen in Suriname.

Reacties: Deze jonge vrouw is ook bezig met overdragen. Dat doet ze als juf en door middel van het kinderboek Spiegelbeeld. Een boek met een prachtige boodschap. Succes Dayenne Schurman! Aldus Jetty Mathurin

Sharron McElmeel: ‘Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen. Veel zwarte kinderen zien de wereld vooral via ramen voor hen zijn spiegels nodig. Veel witte kinderen zien vooral spiegels en zij moeten de wereld ook door ramen leren zien.’ Het prentenboek Spiegelbeeld van Dayenne Schurman is dan ook een welkome aanvulling op de kinderboeken in Nederland.Aldus Stichting3

Voor meer informatie ga naar www.derijkeleeromgeving.nl en volg Dayenne via haar facebookpagina Spiegelbeeld, Facebook, LinkedIn, Twitter of Instagram

 

Klik hier om te doneren

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter