blog | werkgroep caraïbische letteren

Spelletjesboek voor kinderen in tijden van corona

Het merendeel van de ouders in Nederland is met kinderen thuis door het coronavirus. Van verschillende kanten hoorde de in gemeente Stichtse Vecht woonachtige kinderboekenschrijfster Charlotte Doornhein geluiden dat ouders het lastig vinden om leuke bezigheden voor hun kinderen te verzinnen. Wat doe je als al het huiswerk is gedaan?

Voor verveling geen tijd
Het spelletjesboek Curaçao voor kinderen met lef (2013) staat boordevol activiteiten en leuke spelletjes voor kinderen van 4-14 jaar. Spelletjes die je overal ter wereld kunt spelen in huis, tuin of op een (school)plein. Charlotte Doornhein heeft op het eiland Curaçao gekeken welke spelletjes de kinderen daar doen, aangevuld met Chinese, Surinaamse en joodse spelletjes. Juist in deze tijden waar kinderen de hele dag thuis zijn, leek het Doornhein een goed idee om deze zonnige spelletjes ook weer te introduceren bij Nederlandse kinderen.

Deel opbrengst spelletjesboek naar ReumaNederland
Normaliter zou Charlotte Doornhein in deze periode in haar woonplaats Nigtevecht rond hebben gelopen met een collectebus voor ReumaNederland. “Mijn oma had reuma. Ik heb van dichtbij gezien wat de ziekte met je doet. Hoe je handen kromtrekken en dat simpele handelingen zoals een deur of potje appelmoes openen en lekker wandelen op een gegeven moment niet meer mogelijk zijn.”

Charlotte Doornhein / foto Bea Moedt

Vanwege het coronavirus werd de collecte voor ReumaNederland afgeblazen en loopt de organisatie belangrijke inkomsten mis. Het is nog onduidelijk of de collecte later dit jaar doorgang kan vinden.
De kinderboekenschrijfster wil echter graag iets betekenen voor ReumaNederland en bedacht samen met Levendig Uitgever een plan. “We gaan een deel van de verkoopprijs van mijn spelletjesboek Curaçao voor kinderen met lef aan ReumaNederland schenken. Per verkocht spelletjesboek gaat 5 euro naar ReumaNederland. Deze bijzondere actie geldt voor de maanden april en mei 2020 voor spelletjesboeken die rechtstreeks via Levendig Uitgever worden besteld.”

Spelletjesboek bestellen
Het boek Curaçao voor kinderen met lef  kost 10,- euro (incl. verzendkosten) en kan online besteld en betaald worden via de Levendige Boekwinkel van Levendig Uitgever. Inwoners van Nigtevecht kunnen een dag na betaling hun spelletjesboek afhalen bij Supermarkt Nigtevecht Van den Bosch, in Vleuten en De Meern wordt het boek thuisbezorgd door de uitgever. Mensen in overige plaatsen in Nederland krijgen hun spelletjesboek met de post.  Bestellen en meer informatie over het boek via deze site.

In de maand juni 2020 zal Charlotte Doornhein het sponsorbedrag overhandigen aan coördinator Joke Spronk van ReumaNederland in Nigtevecht. Meer informatie over kinderboekenschrijfster Charlotte Doornhein en haar boeken via haar website.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter