blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Spannend speelgoed

door Christio Wijnhard – beeld Roberto Ormskirk

.
Voor de gevel zijn we een zedig volk. Als we Gilly (30) moeten geloven, wordt de vrome façade waarachter we ons verschuilen steeds doorzichtiger. Hij is de trotse eigenaar van een van de ongeveer tien seksshops die Paramaribo rijk is. “De laatste paar jaar merk ik dat het steeds drukker wordt.”

seksshop (1)_Detailfoto

Seksshophouder Gilly tussen zijn spannende waar

Bij een van de kleine malls in het zuiden van de stad is vanaf de straat niet meer te zien dan een bord naast een trap die naar een bovenverdieping leidt. Daarop duidelijk leesbaar onder meer ‘butt-plug’, ‘poppen’, ‘kunstvagina’s’, ‘erectie cream’, ‘penisvergroters’ en ‘veel meer’. Er bestaat dus geen twijfel over: dit is een seksshop! Als je de trap opgaat, kom je terecht op een verdieping die voor de rest leeg is. De shop is klein en Gilly blijkt een echte gastheer die heel open en vrij is over seks, logisch.

“Soms zie je mensen binnen komen die nog een beetje verlegen zijn maar ik probeer altijd ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak gaan voelen”, vertelt hij. In de acht jaar dat zijn shop er staat, merkt hij een duidelijke verandering. “In het begin was het moeilijk. Het was echt een taboe! Maar de laatste paar jaar merk ik dat het steeds drukker wordt.”

Surinamers blijken nieuwsgierig en zeer avontuurlijk als het op seks aankomt. En het is niet langer iets dat alleen voor de mannen is weggelegd. “Soms zijn er periodes dat er voornamelijk vrouwen in de zaak komen”, vertelt Gilly lachend. “Dan komen ze binnen en vertellen teleurgesteld dat ze te veel verdriet krijgen van mannen. We adviseren ze dan een lekkere vibrator.”

Het is niet de enige reden waarom er vaker vrouwen dan mannen komen. Volgens Gilly zijn de vrouwen wat flinker. “Mannen durven bijvoorbeeld niet te vertellen dat ze erectieproblemen hebben, dan sturen ze hun vrouwen erop af.” Voor die mannen zijn er verschillende mogelijkheden. Een daarvan is een enorme voorbinddildo die aan de muur hangt. “Die zijn echt populair! De man bind hem voor en begint met de penetratie. Als hij dan uiteindelijk spiert, dan kan hij zijn eigen erin stoppen of gewoon verder gaan.” Andere opties zijn crèmes en pilletjes die er in overvloed zijn.

Diverse klantenkring
‘Je zou versteld staan van wat hier allemaal komt. Er komen zoveel verschillende mensen hier’

Wat betreft sociale lagen is zijn klantenkring heel divers. “Je zou versteld staan van wat hier allemaal komt!” Ondanks het verminderde taboe zijn er toch nog steeds mensen die niet zomaar zijn zaak binnenlopen. “Kijk, er komen zoveel verschillende mensen hier. Maar een minister bijvoorbeeld gaat hier niet iets kopen terwijl er nog drie boys uit de buurt aan het rondneuzen zijn.” Maar daar heeft hij een oplossing voor bedacht. Hij levert namelijk ook aan huis. Soms blijven klanten op de parkeerplaats wachten. “Ze bellen me op, zeggen wat ze willen en dan loop ik even naar ze toe.”

Gilly blijkt niet te overdrijven. Binnen een kwartier komt een aantal mensen binnen dat inderdaad zeer divers is. Een koppeltje dat rondsnuffelt, een jongeman die lachend naar ons kijkt, een oudere man die in eerste instantie schrikt maar rustig zijn ding doet als hij merkt dat er niemand verrast is door zijn aanwezigheid. De meeste van hen weten duidelijk waar ze voor komen en zijn binnen enkele minuten weer weg met het gewenste artikel. Die diversiteit aan klanten is iets wat Gilly belangrijk vindt. “Het moet niet zo zijn dat alleen mensen met geld iets kunnen kopen, ook dat vrouwtje dat groenten verkoopt op straat heeft recht op wat plezier!” zegt hij weer lachend.

spannend speelgoed_418x626

 

Allerlei smaakjes
Opvallend is dat er ook geen taboe heerst wat betreft geaardheid. Voor elke seksuele voorkeur is er iets te vinden. “We hebben geen speciale secties maar gewoon alles door elkaar.” Gilly wijst naar een de vitrines waar verschillende condooms zijn uitgestald. “Dat is natuurlijk een van de belangrijkste dingen die we verkopen. Van gewone tot vrouwencondooms tot de wat dikkere die geschikt zijn voor anale seks of condooms die vertragend werken. We hebben ze ook met allerlei smaakjes!”

 

erotiekDSC_0527 (2)

 

Daarnaast weer een vitrine met allerlei smeerseltjes en pilletjes. Een andere is weer gevuld met vibrerende cockrings, penissleeves met kogeltjes of ribbeltjes (“voor bugrus hoef je niet meer een snee te maken in de penis maar je kan gewoon zo een ding omdoen”), handboeien en allerlei ander speelgoed dat het allemaal wat spannender kunnen maken in de slaapkamer. Aan de andere kant van de shop hangen er dildo’s en vibrators in verschillende maten en prijsklassen, zowel voor mannen als vrouwen. En ook weer gevulde vitrines waarin dvd’s van elk denkbaar genre zijn uitgestald. Seks in de natuur, lesbische seks, gayseks, seks tussen bouwvakkers, het kan zo gek niet bedacht worden. En blijkbaar zijn vibrators en dildo’s enorm populair want er is nog een vitrine gewijd aan verschillende soorten in diverse kleuren en maten.

“De buttplugs worden steeds populairder. Niet iedereen zal daar open over zijn of men zal zeggen dat het voor de vrouw is maar dat is natuurlijk die man zijn privé”, weet Gilly zeker. Ook wat betreft de erotische gayfilms lijkt de nieuwsgierigheid het van het taboe te winnen. “Soms zie je koppeltjes die zo een film kopen. Dan is de vrouw misschien nieuwsgierig naar hoe dat is en heeft haar man niet de behoefte dat in praktijk te brengen. Dan is zo een film een prima oplossing. Af en toe zie je ook een koppel binnenkomen dat alleen op zoek is naar ‘gay stuff’, die vinden dat interessant.”

spannend speelgoed (3)_418x477

Made in Suriname: die gigantische houten penissen van bijna een meter lang, worden speciaal gemaakt voor ons’

De sfeer in de seksshop is dus heel vrij. Gilly doet daar enorm zijn best voor. “Als ik zie dat iemand binnenkomt en merk dat die verlegen is, dan zorg ik ervoor dat die persoon flexi wordt.” Het maakt hem daarbij absoluut niet uit wat iemands seksuele voorkeur is. “Business is business!” Hij wijst een vitrine aan die hij het hart van de zaak noemt. Daarin vier gigantische houten penissen van bijna een meter lang. “Deze zijn ‘made in Suriname’ en het is nieuw. Ze worden speciaal gemaakt voor ons, van een harde houtsoort. Volgende week hebben we er meer!”

Hij laat ook een aantal ‘hot items’ zien, zogenaamde hardlopers. “Voor de mannen zijn dat vooral penisvergrotende crèmes. Volgens mij is er wat mis hier”, grapt hij. Verder zijn blackstones, een orgasmenremmer, erg populair. “Dat doet wel ontzettend pijn. Je doet wat druppels op de eikel, en dat brandt heel erg. Je moet zelfs een uur rusten daarna zodat de pijn wegtrekt. Maar eenmaal erdoorheen, heb je er wel profijt van.” Ook ‘strakmakende’ crèmes en feromonen (stimulerende geurtjes) zijn populair. Maar er is een ding waarvan hij zegt dat het op dit moment ‘je van het’ is. “Dat zijn de vibrerende eitjes. Perfect voor de vrouw. Als je zoiets nog niet hebt, dan loop je echt achter. Ze zijn op afstand bedienbaar en bij wijze van spreken kun je achter het stuur zitten en zo een ding in hebben. Nog spannender is als het door een ander bediend wordt natuurlijk!” Als laatste wijst hij naar een rek met magazines. “Ook dat hebben we, want er zijn ook gewoon mensen die van lezen houden.”

[uit de Ware Tijd, 10-9-2014]

vrouwen die lezen zijn gevaarlijk

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter