blog | werkgroep caraïbische letteren

Son ten na mi

Son ten na mi heet de DVD en de dichtbundel van Elfriede Josefiene Marie Baarn-Dijksteel. Met deze beeld- en woorddragers is het erfgoed van Elfriede Baarn-Dijksteel in zang, dans en voordracht vastgelegd. Het was Elfriede’s innige wens dat de Surinamers hun cultureel erfgoed omarmen en het gebruiken als middel om zelfvertrouwen en zelfstandigheid te creëren..

Elfriede Baarn-Dijksteel was schrijfster van gedichten, theaterstukken, organisator van Kotoshows en regisseur. Ze is decennialang actief geweest in het Surinaamse onderwijs, vervulde bestuursfuncties in verschillende maatschappelijke organisaties en beleidsfuncties bij de Surinaamse overheid. Ze was het meest bekend als voorzitter van de culturele organisatie NAKS. Op voordracht van diverse culturele en sociaal-maatschappelijke groepen werd Elfriede Baarn-Dijksteel in 1996 door de President van de Republiek Suriname gedecoreerd tot Ridder in de Ere-Orde van de Gouden Palm. In 2007 verkreeg zij de titel Grootmeester in de Ere-Orde van de Gele Ster.

Rond haar overlijden is onderstaand filmfragment verschenen over haar erfgoed. In dit fragment, geproduceerd door Dave Edhard van Fawaka Creations, vertellen verschillende mensen over het werk en de persoon Elfriede Baarn-Dijksteel:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter