blog | werkgroep caraïbische letteren

Someni Gado, maar: One Love

Onlangs verscheen de roman One Love, geschreven door Roland van Reenen. Het boek is zijn debuut.

Hoe kunnen een vrome moslima, een orthodoxe rasta en een vrijgevochten Nederlandse tot elkaar komen? Hun verschillen lijken groter dan de overeenkomsten. Hun omgang met elkaar forceert binnen elk een bres in de manier waarop zij de wereld zien. Hun eigen kijk op de werkelijkheid kan geen stand meer houden. Zeker niet als de liefde zich ermee gaat bemoeien. In Ethiopië hebben ze alledrie mystieke ervaringen die hen dichterbij elkaar brengen.

Dit boek is een liefdevolle pleidooi voor de huidige multiculturele maatschappij. Onder de zo onneembare vestigingen van cultuur en religie blijkt een gemeenschappelijke waarheid te liggen. One Love.

Roland van Reenen mag zich met recht een kind van deze tijd noemen. Hij beweegt zich vrijelijk tussen de verschillende culturen die Nederland verrijken. Hij spreekt diverse talen als Sranantongo en Papiamentu en kan Arabisch lezen. Zijn favoriete uitspraak is: Er zijn net zoveel werelden als mensen. Op hyves ontwikkelt hij een passie tot schrijven. Daarnaast mag hij graag reggae en samba drummen en is hij gefascineerd door natuurlijke geneeswijzen.

One Love, Roland van Reenen
Free Musketeers, Zoetermeer
ISBN 978-90-484-1162-7
Prijs € 15,95 (exclusief verzendkosten)

Verkrijgbaar bij Diamond Worthy Books, bol.com of te bestellen in elke boekhandel

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter