blog | werkgroep caraïbische letteren

Soengoe Kondre / Verzonken leven

Het Nieuwe Instituut

Nieuwe Instituut nodigt u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling Soengoe Kondre / Verzonken leven van curator Vincent van Velsen op vrijdag 15 september. In de tentoonstelling wordt stilgestaan bij de vele verhalen rond de aanleg van de Afobakadam in Suriname en de ingrijpende gevolgen die deze had voor het leven in de provincie Brokopondo.

Van Velsen reconstrueert de geschiedenis rond de stuwdam aan de hand van persoonlijke herinneringen, archieffoto’s, ontwerptekeningen en film, waaronder een nieuw werk van kunstenaar en filmmaker Miguel Perez dos Santos.  

Tijdens de officiële opening op vrijdag 15 september vieren we de rijke cultuur van Aukaanse en Saramaccaanse Marrons met muziek en ruimte voor gesprek, onder het genot van gerechten uit de Marron- en Caraïbische keuken.

Datum: Vrijdag 15 september, 18:30-22:00 uur 

Adres HNI: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam

Programma 

18.30 uur:       Deuren open: muziek door DJ Feurig en gerechten uit de Marron- en Caraïbische keuken van chefs Sabini Vola, Emmo Achthoven, Tina Schmidt en Grace Schmidt. In samenwerking met Bukuman Ronald Dijkman. 

19.45 uur:       Welkomstwoord en officiële opening met onder anderen curator Vincent van Velsen en Aric Chen (artistiek en algemeen directeur Nieuwe Instituut)

20.00 uur:       Gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken en muziek door DJ Feurig 

22.00 uur:       Einde van de avond

Voor meer informatie over de tentoonstelling Soengoe Kondre / Verzonken leven, bekijk onze website

RSVP

De tentoonstelling is onderdeel van een langer lopend onderzoeksproject en een samenwerking van Vincent van Velsen met Daphne Bakker en Miguel Peres dos Santos. Dit project is mogelijk gemaakt met ondersteuning van het Stimuleringsfonds.


Mon-Thu
t +31 (0)10 440 13 28, m +31 (0)6 26 24 28 39
www.nieuweinstituut.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter