blog | werkgroep caraïbische letteren

Slory mag er wezen

Michaël Arnoldus Slory (82), één van de ‘belangrijkste dichters van Suriname’, is op woensdag ontvangen door de Schrijversgroep ’77. Tijdens de ontmoeting kondigde hij de publicatie van een nieuwe bundel aan inhoudende om en bij 70 gedichten in de Engelse taal. Slory heeft tientallen gedichtenbundels in het Nederlands, Sranan, Spaans en Engels geschreven en daarmee internationale bekendheid verworven. Zijn sonnetten en kwatrijnen mogen er zijn.

Michael Slory

 

Internationale erkenning
Slory heeft altijd de sociale en (wereld) politieke actualiteit poëtisch neergezet, niet enkel die van Suriname, maar van Latijns-Amerika en andere contreien. Het Prins Bernhardfonds onderscheidde hem in 1961. In 1966 ontving hij de ESSO Literatuurprijs. In 1974 werd hij gewaardeerd met de gouverneur Currie Prijs. Het jaar daarop kreeg hij de Sticusa Prijs voor niet-Nederlandstalig Surinaams werk, in 1986 de Literatuurprijs van Suriname over de jaren 1983-1985. Toen hem in 1989 het Ridderschap in de Ere-orde van de Palm werd toegekend, kwam hij niet opdagen bij de decoratieplechtigheid.

HD

[uit Dagblad Suriname, 29 april 2018; de tekst is, zoals gebruikelijk, grotendeels zonder bronvermelding overgeschreven uit werk van Michiel van Kempen]

 

Lees hier over de nieuwe bundel van Slory

on 30.04.2018 at 7:33
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter