blog | werkgroep caraïbische letteren

Skin Deep #2: verdiepende talkshow over zwart en wit

Hoe te (blijven) praten #staywoke

Gesprekken over huidskleur zijn vaak explosief, emotioneel of worden vermeden. In deze serie onderzoeken we waarom dat zo is en hoe het beter kan. Met volop ruimte voor twijfel, frustratie en humor.

 

Ben je moe? Van hetzelfde steeds opnieuw uitleggen? Terwijl er niks verandert? Ben je er klaar mee? Als het er weer over gaat? Haak je af? Omdat je het onzin vindt? Of bang bent het verkeerde te zeggen?

Vanavond gaan we belemmeringen in het gesprek over huidskleur en racisme benoemen, analyseren en doorbreken. We gaan op zoek naar de energie om wakker te blijven, op te laden en vol te houden. We onderzoeken manieren om elkaar erbij te houden. En we stellen de vraag: wanneer zijn we wel uitgepraat?

Met hosts Andrew Makkinga en Stephanie Afrifa en gasten Janice Deul, Dorothy Blokland, Babs Gons, Elten Kiene en Charl Landvreugd.

Skin Deep wordt gemaakt doordeze redactie en is een samenwerking met de Gemeente Amsterdam.

Hieronder kunt u het videoverslag van Skin Deep #1 terugkijken.

Het Parool doet na iedere editie van Skin Deep verslag en de serie is live te volgen op SALTO Amsterdam.

Skin Deep wordt gemaakt door deze redactie en is een samenwerking met de Gemeente Amsterdam. Beeld door Charl Landvreugd, Atlantic Transformerz – New York – Mike (2010).

Datum: dinsdag 14 november 2017

Toegang: €5 inclusief drankje (korting: €2,50)
Aanvang 20:00 uur
Café open 19:00 uur
Zaal Oosterhuiszaal, De Rode Hoed, Amsterdam

 

 

Stephanie Afrifa en Andrew Makkinga. Foto © Johan Janssen

Gasten

Onze hosts zijn Andrew Makkinga en Stephanie Afrifa. Andrew is presentator en momenteel werkzaam bij de VPRO. Hij presenteerde op de radio 3VOOR12XL, op televisie De Battle en Het Lagerhuis en verslaat sinds 2007 elke zomer in juli het North Sea Jazz Festival. Ook is hij verbonden aan het digitale themakanaal Cultura van de NTR. Stephanie studeerde Comparative Arts & Cultural Studies in Rotterdam. Ze werkt als art consultant, curator en kunstblogger en wordt vaak gevraagd voor opinieprogramma’s en magazines als De Nieuws BV, PS Het Parool en Grazia. Onder de naam C.A.S.H. adviseert, produceert en host zij voor projecten rondom de thema’s Culture – Arts – Self – Heritage. Dit seizoen is zij vaste tafeldame bij DWDD.

Kunstenaar Charl Landvreugd maakt sculpturen, installaties, foto’s en video’s en werkt als curator en schrijver. Zijn jeugd in migrantenstad Rotterdam vormde de basis voor zijn denken over culturele identiteit en gemeenschap en een belangrijk thema in zijn onderzoek is de visuele uitdrukking van Afro-Europese kunstenaars. In zijn rubriek de Beeldcolumn toont hij werk dat aansluit bij het thema.

Janice Deul is ervan overtuigd dat mode en magazines kunnen bijdragen aan een inclusievere wereld. De Surinaams-Nederlandse lifestylejournaliste, fashionactivist/-adviseur en founder van het platform Diversity Rules ging hierover bij Pauw in gesprek met Harper’s Bazaar NL-hoofdredacteur Cécile Narinx. Dat werd een pittige gedachtewisseling, die bij velen tot nieuwe inzichten heeft geleid.

Dorothy Blokland, Babs Gons en Elten Kiene maken deel uit van de Vurige Harten Club. Deze club van podiumartiesten in steeds wisselende samenstellingen maakt korte krachtige performances. Recht uit het hart en met vuur. Vanavond spelen ze een performance over de kracht van woorden.

Organisatie: De Rode Hoed in samenwerking met de Gemeente Amsterdam.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter