blog | werkgroep caraïbische letteren

Skin Deep

Volgende week woensdag 18 oktober om 20.00 uur gaat een nieuwe serie van start in de Rode Hoed: Skin Deep. Dit is een verdiepende talkshow over zwart en wit met ruimte voor frustratie, twijfel en humor. Tijdens deze avond gaan hosts Andrew Makkinga en Stephanie Afrifa het gesprek aan met Noraly Beyer, Charl Landvreugd, Jiska Engelbert, Aldith Hunkar, Simone Kukenheim en natuurlijk het publiek. Thema is rolmodellen & (on)zichtbaarheid: zie je jezelf overal? Of bijna nooit? En hoe – positief of negatief? Met denkers en doeners uit de journalistiek, wetenschap en politiek worden het gebrek aan vertegenwoordiging en verschillende verhalen geanalyseerd.

 

Gasten

Onze hosts zijn Andrew Makkinga en Stephanie Afrifa. Andrew is presentator en momenteel werkzaam bij de VPRO. Hij presenteerde op de radio 3VOOR12XL, op televisie De Battle en Het Lagerhuis en verslaat sinds 2007 elke zomer in juli het North Sea Jazz Festival. Ook is hij verbonden aan het digitale themakanaal Cultura van de NTR. Stephanie studeerde Comparative Arts & Cultural Studies in Rotterdam. Ze werkt als art consultant, curator en kunstblogger en wordt vaak gevraagd voor opinieprogramma’s en magazines als De Nieuws BV, PS Het Parool en Grazia. Onder de naam C.A.S.H. adviseert, produceert en host zij voor projecten rondom de thema’s Culture – Arts – Self – Heritage. Dit seizoen is zij vaste tafeldame bij DWDD.

Seada Nourhussen werkt sinds 2005 bij Trouw en sinds 2009 als Afrika-redacteur. Eerder schreef ze voor de cultuurredactie van Elsevier en was ze redacteur bij de Volkskrant. Haar werk richt zich op Afrikaanse cultuur, politiek, het dagelijks leven en conflicten en speelt een actieve rol in het Nederlandse debat over racisme.

Noraly Beyer was redactrice-nieuwslezer van de Surinaamse Televisie Stichting (SVTS) en Radio Nederland Wereldomroep. Van 1985 tot 2008 werkte ze voor het NOS Journaal, onder meer als nieuwslezeres. In 2009 kreeg ze de Cosmic Award voor haar actieve bijdrage aan diversiteit in de media. Momenteel is ze actief in het theater als actrice en toneelschrijfster.

Jiska Engelbert is docent en onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar werk onderzoekt de rol van media —inhoud, beleid en technologie— in hoe we (kunnen) nadenken over sociale problemen, zoals racisme, armoede en sociale uitsluiting. Samen met een aantal collega’s van binnen en buiten de wetenschap stond ze aan de basis van de PIET Magazine, de “glossy” uit 2015 die handvatten biedt voor een inclusieve sinterklaasviering.

Kunstenaar Charl Landvreugd maakt sculpturen, installaties, foto’s en video’s en werkt als curator en schrijver. Zijn jeugd in migrantenstad Rotterdam vormde de basis voor zijn denken over culturele identiteit en gemeenschap en een belangrijk thema in zijn onderzoek is de visuele uitdrukking van Afro-Europese kunstenaars. In zijn rubriek de Beeldcolumn toont hij werk dat aansluit bij het thema.

Aldith Hunkar is presentator en journalist. Ze werkte vijftien jaar lang als presentator en verslaggever voor het NOS- en Jeugdjournaal. Sinds 2007 heeft ze haar eigen bedrijf in film, fotografie en audiovisuele producties. Daarnaast is ze faculty member bij de Speakers Academy en modereert ze debatten, evenementen en conferenties.

Wethouder Simone Kukenheim beheert de portefeuilles Onderwijs, Jeugd, Diversiteit en Stadsdeel Oost. Ze was al tijdens haar studie politicologie actief in de politiek. Bij de internationale organisatie Humanity in Action zette ze zich in voor het vergroten van de betrokkenheid van een nieuwe generatie leiders bij diversiteit en mensenrechten. In 2006 werd ze fractievoorzitter van de deelraadsfractie van D66 in Stadsdeel Zuid en in 2010 lid van het Dagelijks Bestuur.

Meer informatie kunt u hier vinden.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter