blog | werkgroep caraïbische letteren

Shrinivási 90: ode in Haagse theater De Vaillant

Literair Programma op 10 december 2016

‘…en er is geen nieuw seizoen
dat ons ten leven wekt.’
– Shrinivási

Stichting Poorvi organiseert in samenwerking met de Gemeente Den Haag ter gelegenheid van de 90ste jaardag van Shrinivási (geboren 12 december 1926) op zaterdag 10 december 2016 een literair programma in theater De Vaillant te Den Haag met voordrachten, gedichten, muziek en moderne dans, gebaseerd op de poëzie van Shrinivási zelf.

ode-aan-shrinivasi_flyer_def

 

Dichter van de ontmoeting
De gedichten van Shrinivási, eigenlijke naam Martinus Haridat Lutchman, zijn vanaf zijn debuut (Anjali,1963) van uitzonderlijke kwaliteit gebleven. Hoewel hij voornamelijk in het Nederlands schrijft, publiceerde hij als eerste in het Sarnami (Pratikshā, 1968).
Door zijn stijl en onderwerpkeuze staat Shrinivási bekend als de ‘dichter van de ontmoeting’. Reden waarom deze viering is bestemd voor een breed publiek. Met de gekozen opzet willen de organisatoren enerzijds geïnteresseerden de mogelijkheid bieden om kennis te maken met het werk van Shrinivási en anderzijds via een mix van uitingen invulling geven aan de betekenis en veelzijdigheid van deze schrijver voor de Surinaamse literatuur.

Uitvoeringen en voordrachten:
Michiel van Kempen, Geert Koefoed, Shantie Singh, Denise Jannah, Anthony Heidweiller, Raj Mohan, Shailesh Bahoran, Silence of the Unspoken Word (Dave Macdonald, gitaar; Lucas Shephard, vocals; Raj Mohan, spoken word), Giselle Ecury, Roy Khemradj, Prakash Kandhai, Franc Knipscheer. Met verdere medewerking van: Robert Ramdas (Stg. Poorvi) en Pavan Marhé (Shrinivási gefilmd op Curaçao).

De avond wordt gepresenteerd door Rabin Baldewsingh.
Locatie Theater De Vaillant, Hobbemastraat 120, 2526 JS Den Haag
Deur open 19.15 uur. Aanvang programma 19.30 uur.
Toegang € 10,00 uitsluitend via reservering op info@rajmohan.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter