blog | werkgroep caraïbische letteren

Seedorf Stadion te koop

PARAMARIBO – Clarence Seedorf had in 2001 grootste plannen toen hij in Suriname een stadion van vier miljoen Nederlandse gulden liet bouwen. Vier jaar geleden werd het complex al niet of nauwelijks meer gebruikt. Sinds zondag is het Clarence Seedorf Stadion met tweeduizend zitplaatsen te koop voor 3,5 miljoen euro.

 

Deze boodschap stond jaren bij de ingang van het Seedorf Stadion. Foto: dWT Archief

Seedorf had in 2001 grootste plannen met het stadion, dat werd gebouwd op familiegrond ‘Baka Para’. Het project moest kinderen van de straat houden. Ook het plaatselijke voetbal moest ervan profiteren. “Kinderen moeten ‘s avonds geen fruit of kranten verkopen. Een voetbalschool kan daar aan bijdragen. Op deze manier wil ik de Surinamers ook een hart onder de riem steken”, zei Seedorf bij de opening. De ex-Ajacied stelde zijn oom Henry Seedorf aan het hoofd van de stichting ‘Future With Values’.

Het stadion was aanvankelijk een succes. Liefst zeshonderd kinderen kregen niet alleen voetbaltrainingen, maar ook eten, drinken en voetbalschoenen. De voormalige ster van onder meer Real Madrid en AC Milan bekostigde dat allemaal. Seedorf wilde in 2008 de Surinaamse Voetbalbond (SVB) een schenking doen van drie miljoen euro, maar wilde wel inspraak in het project. Echter, de SVB wees dat plan af. Toen ook het bedrijfsleven niet met donaties over de brug kwam, ging het in 2010 mis. Henry Seedorf trok zich terug. De droom van Clarence Seedorf spatte uiteen. En sinds zondag staat het complex aan de Martin Luther Kingweg te koop.AD.nl

[uit de Ware Tijd, 16/04/2018]

on 17.04.2018 at 8:14
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter