blog | werkgroep caraïbische letteren

Schrijversgroep ’77 weer bijeen, met als gast Bodil de la Parra

Bodil de la Parra is in het land en zal op woensdag 15 juni a.s. worden geïnterviewd  door Sylva Koemar van de Schrijversgroep ’77. Bodil heeft in 2020 (bij uitgeverij Lebowski) de roman Het verbrande huis. Een familiegeschiedenis uitgebracht, waarover zij  zal vertellen.

Het boek gaat over het huis van de De La Parra’s aan de Zwartenhovenbrugstraat 140 en dat – samen met enkele andere panden – op 14 oktober 2012 afbrandde waarbij de gehele inventaris verloren ging. Middels verhalen over haar familie, die ze goed kende door de vele vakanties in Suriname, tracht ze de geschiedenis van het huis en het geslacht De La Parra op te roepen. Bij een brand verworden zaken onherroepelijk tot as, maar Bodil, dochter van Pim, doet met haar afwisselende en boeiende schrijfstijl de (eigen)aardigheden van deze familie herrijzen.

Voor het eerst na de coronaperiode van twee jaar zal de Schrijversgroep’77 haar reguliere woensdagavonden weer oppakken. Voor de trouwe bezoekers: let u op, het is niet meer de laatste woensdag van de maand, maar er wordt nu gemikt op het midden. Let u dus op de berichtgeving. De vaste locatie is nog wel Tori Oso.   

[dWTL, 10 juni 2022]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter